Stilla natt, heliga natt…

Så var första natten och andra dagen med lilla Lyxa i familjen avklarad. Och än så länge är jag fortfarande övertygad om att jag köpt mig världens bästa lilla aussietjej ;).

Natten gick hur bra som helst, trots en puckomatte som fixade med foton i datorn till halv två på natten , medan mina hundar sov så sött så. Så vid halv två gick vi ut för en sista kissning, sen in i sovrummet. Jag och Homer la oss i sängen, och jag placerade lilla Lyxa på golvet, dels för att inte riskera att hon ramlade ur sängen, dels för att inte riskera att få sängen nerkissad (var med om det ett par gånger för mycket med Homer när han var liten :P).

Lyxa var helt tillfreds med detta, och somnade nästan direkt utan någon vidare gnäll. Hon sov nog bäst av oss alla tre, för både jag och Homer låg och lyssnade så fort hon gav ifrån sig ett ljud :). Men lite fick nog även vi sovit under natten.

Vid halv sex väckte lilla fröken mig med pip, så vi tog oss ut alla tre, och hon både kissade och bajsade (och inte en enda pöl inne på golvet, duktiga lilla tjejen ). Efter det gick vi in igen och la oss i sängen igen, och nu fick även Lyxa komma upp 🙂 . Hon la sig nöjt nere vid mina fötter och somnade på stört, och sov ända tills jag väckte henne och Homer kl 08.40. Då var det ut igen som gällde och nu fick båda gjort ifrån sig helt och hållet. Så hela natten och morgonen gick som en dans :D.

Vid 11 tiden så packade jag in hundarna i bilen, och åkte ut till Hönsetorp. Detta var Lyxas andra riktiga bilfärd med mig och Homer, hon pep stundtals ut till Sävelund, sen så slappnade hon av och teg resten av vägen :).  Sen var det bara att bekanta sig med Hönsetorp och dess invånare!

Homer var givetvis med som stöd ….

…när lilla Lyxa gick på upptäcksfärd (inget fel på steglängden där inte )

Sedan träffade de på Brun, the first lady of Honsetorp

Lyxa sprang runt och kollade läget

Man blir törstig av att upptäcka nya saker

Sen kom Hundarna på Hönsetorp ut genom dörren. Lyxa fann det bäst att titta lite på avstånd

Homer och Nexi började leka direkt…

…men det dröjde inte länge innan Lyxa och Nexi fann varann!

Lek och bus!

Homer blev dock avundsjuk och ville väääldigt gärna vara med

Söta Lyxa tar en tankepaus

Itza är ju inte den mest positiva till andra hundar, så hon fick först träffa Lyxa i koppel. Men efter ett tag gick det bättre :):

Alla hundar i flock!

Itza var väldigt tveksam till Lyxa under hela dagen, hon mer (nästan :P) tolererade än accepterade att hon var där. Men det kommer att lösa sig efter att de träffats ett par gånger till. Lilla Nexi däremot blev ÖVERLYCKLIG över att bekanta sig med Lyxa, och de blev bästa vänner på en gång ! De lekte som tokar och hade verkligen jättekul :D!

Sen var det ju en annan som tyckte det var väääääldigt mysigt med en ny hund, nämligen lille Lasso:

”Hej lilla nya hund!”

Sen visade Lyxa sina förkunskaper för apporteringsträning ;):

… fast Nexi var snäppet värre !!

Notera hur GIGANTISK apportbocken är i jämförelse med Nexi! Och den spran hon runt med och var så stolt så!

 Så det har verkligen varit en härlig heldag på Hönsetorp! Mycket nya intryck för Lyxa, som hon skötte riktigt bra! Hon träffade även JK för första gången, och sprang glatt fram till honom som om hon kände honom jätteväl!

Lyxa fick även åka bil mer idag, då jag och Malin åkte in till stan för att köpa hund – och kattfoder samt människomat. Vi packade in henne och Homer i bilen och åkte. Vi var väl borta i ca en timme, och knappt ETT ENDA pip kom ifrån henne ! Istället la hon sig ner och somnade i buren, och sov lika bra när vi gick ur bilen som när vi kom tillbaka. Enormt skönt att hon redan verkar ha kopplat av såpass bra i buren :).

Och träningen med att vänta i buren tills man får lov att gå har även den gått suveränt bra, nu sitter hon ner och väntar tills jag sträckt mig in och satt på henne halsbandet tills hon reser på sig. Mycket smidigare än att hon ska kasta sig ut och slänga sig rätt ut i gatan ;).

Nu ska jag ta och packa väskan, för i morgon är det åter dags för Canis klickertränarutbildning, och denna gång är det Lyxa som ska åka med mig :D! Kurspremiär för den lilla, det ska börjas i tid… ;). Fast vi kommer ju mest träna socialisering, passivitet och att kunna hantera nya miljöer bra. De andra i kursen ska i morgon ha delexamen, men eftersom Homer var dålig större delen av sommaren, så har jag meddelat de andra att jag inte kommer att kunna tenta av någonting alls :(.

Det är tråkigt att inte kunna visa upp någonting, men jag känner att jag inte vill pressa Homer till någonting. Det går ju bra att träna honom så länge det är lättsamt och utan krav, men börjar jag förvänta mig att han ska prestera så låser sig allt för både mig och honom. Så han får sitta över resten av denna kursen, och vara hemma och mysa med mamma och pappa istället :).

Nu börjar klockan bli mycket, så jag får nog skynda på! Så får jag nog ta reda på lite bättre var GMBK ligger någonstans…. TUR att jag har lånat pappas GPS, annars vet man inte var jag och Lyxa hade hamnat i morgon :P!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s