Min lilla klickerkille!

Nu på kvällen har jag satt mig för att klicka lite med hundarna, och Homer måste verkligen ha tagit åt sig av klickerkursen i helgen, för oj oj oj vad han är PÅ :D! Förutom att han bjudit fint på de vanliga frivilliga beteendena såsom backa, hakan i marken osv, så har jag även kunnat shapa fram ett upplockande från marken av en strumpa (en del i vår nystart på apporteringen) och kunnat shapa fram stimuluskontroll på stå från ligg :)! Halleluja, klickerguden hör bön ;)! Ännu ett kryss att sätta under ”påbörjat” i GF mapparna för min härlige lille Homer  ! Det går framåt, sakta men säkert .

Lilla Lyxa har jag i skrivande stund ännu inte klickat med, så där finns inget att rapportera än. Kan ju dock berätta att jag har tränat lite annat under dagen och gårdagen, såsom att hålla i tassarna (på inrådan av Emelie, lilla fröken svart tycker inte riktigt om när man håller fast tassen :P), klickat lite för frivilliga beteenden, introducerat klossen lite smått, samt tränat med buren. Men det mesta som händer här, det är att hon sover :)! Hon är en totalt okomplicerad valp än så länge, leker massor när hon är vaken, och sover mycket mellan varven. Så det blir till att försöka få in lite träning de gånger hon verkligen är vaken ;).

Burträning/burlekar är en av de viktigaste sakerna för mig just nu att få att fungera, då det underlättar något enormt att ha en hund som är lugn och trygg i sin bur. På alla kurser, utbildningar, utställningar och tävlingar så kommer det ju finnas ett visst moment av burväntan. Och då är det skönt att ha buren som ett positivt ställe att ta till. Och träningen i sig går jättebra, nyss gick Lyxa in frivilligt och lade sig i buren och tuggade lite på ett ben :). 

Jag har även börjat pyttelite med ensamhetsträningen med de båda hundarna, genom att stänga in dem i köket och lämna dem ensamma korta, korta stunder. Först gick det inte alls bra, då kompostgallret jag använde för att stänga in dem med inte precis var något hinder för Lyxa ;). Men när jag bytte ut det mot en kompakt mur istället, så gick det bättre ;). Jag längtar dock tills jag får hem min riktiga grind som jag har beställt. 

 Bilåkning är också något vi sysslar med mycket nu under dagarna som jag är ledig. Idag har vi varit på soptippen, ICA och Statoil. Det börjar gå helt smärtfritt att åka nu, och när jag öppnar buren så sitter hon helt still tills jag fått på halsband och sagt ”varsågod” så hon får komma upp i min famn så jag lyfter ner henne :). 

 Rumsrenheten är KLOCKREN, ännu inte en olycka inne :D! Hon säger till hela tiden då hon måstegå ut, duktiga lilla hund! Nu är det bara att vänta på att de nattliga rastningarna upphör, så är allt perfekt.

 Koppelträning är sisådär, fast det vet jag ju att det beror på att *host* ägaren inte lagt så mycket tid på det … Men det går ju, fast kanske inte alltid med 100% perfektion ;). Fast hon börjar iaf förstå att man inte kan rusa runt och leka i koppel, då tar det ju stopp :P.

Men det som går allra bäst är hennes umgänge med våra andra hundar. Hon och Homer är ju totalt superkära nu och leker hela tiden som tokar, och när vi är ute i Hönsetorp så är det fullt ös med Nexi också. Och även Itza börjar vänja sig vid Lyxa, idag t.o.m viftade hon på svansen när hon såg Lyxa . Fast ibland går hon tillbaka till sin roll som ”världspolis”, och då blir det allt lite gruffande från hennes sida (synd för henne bara att inga av de andra tre hundarna bryr sig det minsta om att hon står i sitt hörn och morrar :P).

Avslutar med lite bilder från dagen:

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s