Kalenderfyllnad

Ni som följt bloggen ett tag kanske har märkt att jag är rätt så intresserad av att gå kurser för att lära mig mer om hundträning (NÄHÄ ropar alla i kör 😉 ). Jag har redan börjat fylla på kalendern med kurser som ligger under sista kvartalet 2011 (det gäller att vara ute i god tid, helt plötsligt är kalendern bara full :P!) och håller hela tiden span efter fler. Jag har även redan börjat planera kurser jag vill gå för kalenderåret 2012, så nu hoppas jag bara att de blir av ;). Men det som jag hela tiden kommer i bråk med mig själv om, nästan oavsett vilken sorts kurs jag anmäler till, är om jag ska gå kursen som observatör eller som ekipage med hund?!

Båda alternativen har ju så oerhört mycket fördelar att jag har svårt att välja. Går man som ekipage med hund så kan man få specifik hjälp för ens egna hunds skull och med sina egna svagheter, man kan ge instruktören en visuell bild av vad det är man behöver förbättra, och så är det ju så otroligt nyttigt för hunden att hänga med över land och rike och lära sig jobba, koncentrera sig och slappna av i alla miljöer.

Att gå som observatör å andra sidan innebär att man kan fokusera totalt på att insupa många olika synvinklar och lösningar på problem som man kanske inte har med sin hund, men som någon kompis/elev kanske har, eller som man skulle kunna få problem med när man skaffar en till hund. Som observatör kan man detaljstudera varje anvisning som instruktören ger och fullgott nörda ner sig i anteckningar, ritningar och små lösryckta ord nerklottrade i kanten som stödord (men som man inte har en aning om vad de betyder när man på kvällen sätter sig ner och ska tolka sitt klotter 😉 ).

Problemet med att vara observatör, är att jag nästan varje gång ångrar att jag inte tog med min egna hund ;)!

Dagen idag har varit bra, efter jobbet så samlades hela familjen (mamma, pappa, jag och Malin) nästan av en slump på pappas verkstad där vi tog en kopp kaffe ihop. Var rätt längesedan man var bara den biologiska familjen kändes det som, så mycket trevligt var det!

När klockan närmade sig sju åkte jag hem och åt middag tillsammans med Andreas, sen tog vi en kort promenad på ca 1.6 km som uppvärmning då jag tänkte köra lite hoppteknik med Lyxa. Idag körde vi setpointsövning både med enkelhinder och med oxer.

Jag tycker att det ser ut som att hon blivit lite, lite bättre på de högre höjderna, förhoppningsvis är det vår muskelbyggande träning som börjar ge resultat. Ser fortfarande inte fullgott ut på 60 cm, men 50 har blivit aningens bättre. 40 tycker jag ser riktigt trevligt ut. När jag skickade henne över oxern så stod jag rakt bakom henne för att se hur/om hon vred bäckenet i hoppet, men det var inga slängningar alls utan hon hoppade med helt rakt bäcken.

Precis när vi var klara och började bygga upp lite basic grids så svängde Elin, Vera, Dan och GubbTvist upp på gården. Veralus fick komma ut och sen fick hon, Lyxa och Homer busa runt på gården ett tag. Så härligt att se dem leka alla tre :D! Sen fick Vera och Lyxa köra lite basic grids på 5 fot och 15 cm höjd. Lyxa börjar kunna korta upp sig till det här avståndet fint nu, nu börjar hon kunna hålla ett bra, lugnare tempo och en fin takt (i början var det ju typ en tass här, en tass där, och sen ta två hinder på en gång 😉 ).

Efter detta goda hoppteknikpass så blev det kaffe och planering. Nu mest om inköp, marknadsföring, att vara kompakt och kompetent, vidareutveckling, vandrarhemsgoogling och kurshets. Mycket bra!

2 reaktioner på ”Kalenderfyllnad

  1. Att vara kompakt & helt jälla kompetent – & samtidigt sportig men ändå avslappnad & cool på ett moderat-vänsterillusionistiskt sätt som jag var idag – det är inte alla dagar man lyckas med det :p

  2. Jag röstar för observatör för ett ännu mer objektivt synsätt! 😀

    Och tack! Det var en ganksa lätt kurs, dock, men kurser är alltid bra! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s