Onsdagsträning

Igår åkte jag och Lyxa ut till Alingsås BHK för att träna lite på den öppna onsdagsträningen. Det är verkligen en total nostalgitripp att komma ut till klubben, att trampa på samma stig och samma grus som jag gick på -98 när jag gick valpkurs med Beatnik… Oh the sweet memories :)! Jag känner mer och mer dragning att åka ut till klubben och träna, det känns som att det där blåser friska vindar med flertalet peppiga ekipage som är ute och tävlar både lydnad, bruks och agility, precis som det ska vara på en levande klubb :D! Atmosfären är god och det känns välkommnande att komma dit, trots att man inte varit aktiv där på flera år. Me like ;)! På agilityplanen var det full fräs med att bygga ihop klubbens nya, lätta och efter regelrevideringen godkända hopphinder som är helt nyinköpta. Vilket uppköp från de gamla, tunga kolosserna till hinderstöd ;). Dock var min plan för dagen inte agility, så jag drog mig ner mot appellplanen för lite lydnadsträning.

Först fick vi skotträning då Johnny var där med pickadollen. Jag valde att kolla av hur Lyxa reagerade i passivitet och i stadgepositioner, sen även att leka med henne. Det jag märker är att hon inte är 100% avslappnad när skotten går, utan hon tittar gärna till vartifrån skotten kommer. Hon behåller dock position hela tiden, men vill gärna hålla koll. Mer skotträning ska jag försöka lägga in (måste få tummen ur att ansöka om licens för startpistol!) så att jag kan lita på att hon alltid känner sig trygg när, var och hur skotten än kommer. Redan i lägre är det ju både budföring med skott och platsliggning med skott, så det är hög tid att börja träna ordentligt nu :P.

Sen körde vi lite varierad träning där vi fick in

Fotgående =första passet väldigt taggad, energi och attityd så det sprutade om det och genom det liiite framskjuten position, andra passet efter lite mellanliggande övningar perfekt position. Hela tiden 100% fokus efter kommandot ”fot”, me like :D!

Rutan = körde både på tvåans och treans avstånd. Flera gånger bra, men fick 2 problem under vägen: Lyxa la sig ner i rutan på ”stanna” kommando (jag har INTE tränat nedläggande :P) och ibland stannade hon innan rutan. Kortade avståndet, shejpade in henne i rutan, höjde förstärkningsfrekvensen för att befinna sig I rutan, sen löste det sig. Körde efter det mycket med belöning i rutan och utan stoppkommando för att få henne att ta i och springa hela vägen.

Platsliggning = Körde platsliggning med Kiwi och Solo. Jättebra, hakan i backen hela tiden. Gick och gömde mig 2 ggr och gick och belönade 2 ggr

Hoppet = Körde på appellhöjd med target bakom för att få ut henne. Efter tanke från Runa (med tanke på höjden i högre bruksklasser) längde jag ut avståndet på targeten ännu mer. Märktes att det redan börjat bli ett hjärntvättat beteende, för de första gångerna sprang Lyxa ut till där targeten låg från början och satte sig där ;). Shejpade henne att springa hela vägen bort till där targeten låg nu, sen var det löst :).

Budföring = Körde en budföring med Johnny. Bra fart, bra glädje, och med lite hjälp från Johnny så tacklade Lyxa INTE ner honom ;). Ska bli spännande att se hur budföringen med helt okänd fungerar på appellen :P! Bör gå bra om mottagaren bara är noga med att påpeka ”fot” ;)!

Framförgående = Körde framförgående med targets, fortsatte hjärntvätten med att bara gå framåt i kopplets längd tills annat sägs. Kändes ännu lite, lite mer stabilt nu :).

Inkallande med ställande = Klockrent!

Tror att mycket av den höga lyckandeprocenten hade att göra med de suuuuuperroliga leksakerna jag köpte till Lyxa nu när Smutsgrisen är död och begraven… 😉

Efter denna goda träning med gött sällskap så råkade klockan ha blivit en timme mer än vad jag hade planerat :P! Så det vara bara att vrålåka hem till mor och far, hämta Homer, och fara hem till Horla där Elin redan var på plats för ett planerings/peppmöte. Vi blir EXTREMT kreativa och ”press send” benägna på dessa möten, särskilt om de sker kvällstid ;). Så lite mer fix och trix och framtidsplanerande blev ordnat, som vanligt!

Det mest konkreta blev utformandet av ett öppningserbjudande från K9Konsulten, mer info om detta kommer i slutet av veckan :).

3 reaktioner på ”Onsdagsträning

  1. Tipsar lite diskret om apportkastare istället för startpistol! Ingen licens, finns olika höga skott (grön som är mjukast, gul motsvarar startpistol och röd som är okristligt högt och inte bör användas typ). Vi har en sådan här ( http://www.gundogs.se/products/apportkastare/gundogs_apportkastare.php?PHPSESSID=62e224571ff8e7af7b951428b6d1240c ) och jag gillar den 🙂 Finns en som är pistolgrepp på också, men den kostar några kronor mer: ( http://www.gundogs.se/products/apportkastare/gundogs_apportkastare_ll2.php ).

    //Hanna

    • Tack för tipset :D!

      Jag har faktiskt funderat på en sådan, men funderar på hur högt ljudet blir? Den gula, vet du om den motsvarar en 6mm eller en 9 mm startpistol? Det är 9mm ljudet jag är ute efter, 6mm är hur lugnt som helst :)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s