Tillbaks på sträckan

Pust och stön, idag var jag ute på en joggingrunda, för första gången på säkert 1.5 månader :P. Det är väldigt, VÄDLIGT lätt att jag ”glömmer av” att ge mig ut och springa, kan inte förstå detta ;)!

Idag var vi faktiskt ute och sprang hela familjen, jag och Homer sprang i ett tempo och Andreas och Lyxa sprang i ett högre. Jag trodde faktiskt att jag skulle dö efter bara en kort bit eftersom det var så länge sedan jag joggade, men det kändes faktiskt riktigt bra, jag orkade 2/3 av sträckan innan de första ”nu avlider jag” känslorna kom, och i slutet hade jag t.o.m. krafter att spurta :D! Och enl RunKeepern så kapade jag nästan TRE minuter på sträckan jämfört med förra gången vi sprang den 😀 (2.10 km på 18 min ist för 21)! Wohoo, det är ju faktiskt riktigt bra, det betyder ju att mitt långsamma grundtempo har blivit snäppet högre!

Och Homer var så duktig så, han sprang på skitbra hela tiden. Jag hade nästan förväntat mig att han skulle slå i backen och vägra springa hela vägen, men han verkade tycka att det var riktigt kul :). Jättebra att veta, då kan han ju få hänga med ut fler gånger! Jag behöver någon som sällskap när Andreas och Lyxa höjer upp tempot och springer ifrån mig ;).

Efter joggingturen så körde jag lite hoppteknik med Lyxa. Idag körde vi ett pass hight evaluation:

När jag tittar på filmen så ser jag direkt att jag nog bör länga avståndet mellan sista hindret och belöningen, det ser ut som att hon får anstränga sig lite väl mycket för att korta upp sig efter hindret. Tänk vad det är svårt att se detaljer när man står och filmar :P! Vad jag även tycker mig se är att hopptekniken på upp till 50 cm har förbättrats, det känns som att det är lite mer ”ta i med hela kroppen” istället för att hon bara tar i med huvudet/nacken. Det rörelsemönstret ser man när hindret kommer upp på 60 cm, att det blir mer av en knyck vid nacken och ryggen är lite mer sänkt.

Det är alltid kul att se att träning ger resultat, hur små de än må vara. Det får ta den tid det tar helt enkelt :).

En reaktion på ”Tillbaks på sträckan

  1. Tycker det ser riktigt fint ut på 50 cm och även första 60cm hoppet ser kanonbra ut! Man ser skillnad på hennes teknik från när du börja 🙂 Rent spontat en syn som slog mig när jag titta är att jag tycker att bakdelen/ryggen får mer ”snärt” och uppåtböj när det körs på lite lägre höjd. Kanske att det är för lätt för dom när de börjar få in tekniken, samtidigt bra för dom att tänka på hur de använder musklerna även vid låg höjd. Men tror nog att runt 40 cm är en rikgit bra höjd för Lyxa nu! Snyggt jobbat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s