Utbildningsdag

Igår hade mitt jobb utbildningsdag från 8-18.30 på Nolhaga Slott (och nej, det var INTE K9Konsulten som hade utbildningsdag, det hade blivit lite… ensamt :P). Jag hade innan dagen farhågor om att det skulle bli en ”tramsig” dag med övningar som nästintill omyndigförklarar en, men där hade jag till min stora glädje väldigt fel :). Det blev en mycket trevlig dag med arbetskamraterna där vi arbetade på att utveckla framtidsplaner och fördjupa oss i vår gemensamma värdegrund.

Jag blev än en gång påmind om hur bra arbetskamrater jag har :). Vi är ett företag med ett väldigt stort åldersspann, allt från nyss fyllda 20 till 60+,  och med medarbetare som varit anställda allt från i augusti i år och till så långt tillbaka som 1965…. :P. Och vi har ändå (eller kanske just därför?) en väldigt god generell stämning bland oss, men många härliga människor som får en att skratta högt och länge.

Under dagen så delades vi upp i grupper som fick jobba med nyckelord från värdegrunden (te.x Trygghet, Meningsfullhet, Atmosfär, Gemenskap osv), där vi skulle formulera vad dessa ord betydde för oss och hur vi kunde arbeta med dem i företaget. Detta redovisades sedan inför företaget (jag och en kollega entrade villigt scenen och höll vårt föredrag 😉 ).

I det arbetet så tog vår grupp fram punkten Bejaka clownen i dig. Och det är en mening som jag värdesätter högt, både på arbetsplatsen som i privatlivet, i umgänget med vänner. Vi behöver (eller behöver vara) dessa färgstarka, öppna och roliga människor. De där som alltid har en rapp kommentar, ett hjärtligt skratt, en fredagsfräckis eller ett pricksäkert sätt att berätta en historia. De som förenar oss i skrattet och de som lättar upp stämningen. Jag hoppas att alla arbetsplatser har minst en clown som gör dagen lite roligare, jag har turen att ha mängder av sådana på mitt jobb :D!

Och vad som gjorde dagen ännu bättre, det var maten :)! Vid frukost var det tre sorters mackor med kaffe + minimuffins, till lunch var det högrev med potatisgratäng, rotfrukter och glöggsås, vid fikat var det kakbuffe och på kvällen fick vi trerättersmiddag bestående av:

  • Marinerad pilgrimsmussla med svartpepparglaserade morötter och apelsincreme
  • Lammfilé stekt med vitlök och örter olivbakad potatis och grönsaker a la provencale
  • Jordgubbsmousse i rabarberbuljong med maräng och färska bär

Nam nam NAM sa jag till menyn ;)!

Vid 18.30 var som sagt utbildningsdagen slut, och då åkte jag och Andreas snabbt och hämtade hundarna (satt och pratade en kort sväng med mamma och pappa) och sen raka vägen hem och lämpa av Andreas och Homer. För klockan 20 var det dags för Y&B träning igen :)!

Jag tänkte ut tre saker som jag ville träna på:

  • Metallapportering – gripande och fart in
  • Tighta svängar runt (”vertikalt”) hinder
  • Sättande under gång

Detta var tänkt att köra detta i tre pass, men vi fick så jefla goda resultat att vi satte ihop dem till bara två istället ;)!

Metallen körde vi hets på (”klaaaara, fäääääärdiga….. Apport!) utan uppställning eller ingång. 2 skick med ”varsågod” direkt efter gripandet, 1 skick med ”varsågod” efter två galoppsprån emot mig. Vi fick GRYMMA resultat på detta, farten ut var snabb, gripandena var SNABBA och korrekta, och återgången var i galopp varje gång :D! Superskönt, hoppas att detta är en fortsatt trend!

Tighta svängar över hinder var längesedan vi körde, och vi har nog inte kört just denna övning förut (inspirerad av Susan Garretts Success with one jump). Vi exprimenterade med avstånd, byten, höjd på yttre hinderstödet (höjde det till max medans det inre var på typ 20-30 cm). Kändes som en bra övning att jobba med Lyxa för att hon ska få kroppslig förståelse för att korta sig innan hinder och verkligen jobba RUNT hinderstödet för att få kortaste och snabbaste vägen tillbaka till mig.

Typ så 😉 

Sättande under gång  körde vi med uppställning inför momentet och kommendering. Elin stod mittemot oss, och när jag kommenderade ”sitt” så klickade hon så jag visste när jag skulle belöna Lyxa utan att behöva titta på henne. Note to self är två saker:

  1. Leverera inte leksaken bakåt RÄTT i ansiktet på den sittande hunden
  2. OM detta råkar göras, säg VARSÅGOD så hunden vet att den får bryta position och ta emot leksaken, och inte bara sitter blick stilla och får leksaken rätt i plytet :P.

Stackars lilla stadgetränade Lyxa…. ;).

Vi avslutade dagen med krypträning inomhus. Även denna var JÄTTEBRA, inte ett enda grodhopp kom ifrån Lyxa utan endast korrekta bakbensrörelser :)! Det går framåt, det gör det!

Kvällen idag kommer ägnas åt tacos, soffhäng och lite mer packande. I morgon drar jag och Lyxa upp till Smedjebacken för att mötas upp med Talangtruppen för träning i Björnidet, hallen där lördagens lydnadstävling ska gå av stapeln :). Kommer bli SUPERKUL att tävla och att sen sitta och titta på alla grymt duktiga ekipage. Sen sover vi över till söndag också för ännu en dagsträning i Björnidet. Så det ligger en bra hundhelg framför oss! Nu hoppas vi bara att resultaten kan rulla vår väg på lördag, det hade varit grädde på moset :D!

2 reaktioner på ”Utbildningsdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s