Agilitykurs i dagarna två

I onsdags satte jag och Lyxa av ner mot Halmstadsområdet, närmare bestäm Haverdal, för att utnyttja gästfriheten hos Liza och Pax som skulle vara våra kumpaner under två dagars agilityträning för Jenny Damm och Zjelko Gora. Lyxa och Pax kom strålande överens och tyckte bägge två att det var kuuuuul att få en ny aussiekompis, SJUKT smidigt och behändigt med hundar som kommer så bra överens med nya bekantskaper!

Lek lek leeeek!

Även vi människor kom bra överens (som tur var 😉 ), vi hade innan denna övernattning bara träffats 2 min live på My Dog i år, sen bara pratats vid via nätet (Internet – connecting people!). Att klockan råkade bli runt 2 på natten innan vi kom i säng är ju ett bevis på detta, mycket att prata om och kring hade vi ;)!

Klockan ringde 06,50 bägge dagarna, vädret var strålande på torsdagen och halvregningt på fredagen, och bägge dagarna fylldes av vrålande instruktörer som huvudsakligen skrek på oss deltagare att ”SPRING DÅ FÖR F*N!!”  ;), när vi kämpade oss igenom krångliga, snabba, tekniskt utmanande och ROLIGA banor! Shit vilken träningsvärk jag fått efter detta, och vilka ömmande fötter jag har :P!

Trötta, varma och DUKTIGA agilityhundar!

Förutom att vi i vårt tält blev lite nedslagna över sista banan på fredagen (tekniskt/handlingsmässigt sett med många lite för svåra passager för oss just nu, särskilt som vi var slitna i både kropp och knopp) så hade vi jättekul, fick många nya tips och insikter och MASSA bra springa-fort och handlingsträning.

Jag är sjukt nöjd över att Lyxa gick så bra och med så få rivningar trots att hindren 90% av tiden låg på 60 cm (rev endast när jag la henne fel över hindren), och jag känner mig väldigt mycket säkrare på hur jag ska hantera uppkomna situationer i en bana, hur jag ska jobba för att få till tightare svängar, hur jag ska jobba mer offensivt för att alltid hamna före Lyxa, ”få tag” i henne för att få kortaste väg och snabbaste tid och hur jag ska jobba för att få till grymma slalomingångar. Nu är det bara att träna träna träna :D!

Sammanfattning av torsdagens träning:

Sammanfattning av fredagens träning:

Tack Liza för grymt sällskap och nattlogi!

En reaktion på ”Agilitykurs i dagarna två

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s