Så som det ska kännas

Jag åkte nyss hem ifrån två timmars träning med en av mina bästa hundträningsvänner Jonna, och jag kan ärligt säga att jag var nära att börja gråta av lycka och av den underbara känslan jag hade i kroppen. Det är så här det ska kännas efter ett träningspass!

Vi började med grymt bra gruppmoment (blickstila sittande och hakan i backen hela tiden i liggandet trots pålagda ljudstörningar och trots att Zolo skickades på belöning med ett varsågod).

Sen kollade vi lite på framåtsändandets delar, vi tittade på fjärren (superduperutförande från Lyxas sida, jättefina skiften!) och la upp en plan på hur jag ska peppa upp momentet i kedja, körde en liten kedja på sitt/stå/ligg under baklängesmarsch – uthopp på högrehöjd – nedläggande och lämnande till fjärr – belöning som blev jättebra och en kedja med zätat med kommendering fast utan skiften – uthopp på högrehöjd – dirigeringsapportering (endast konskick) med surprisebelöning bakom konen.

Den sista kedjan blev jag extra grymt nöjd med eftersom vi haft problemet med farten till konen när apporterna lagts ut. Men idag fungerade både tanken hos Lyxa (kontanke över apporttanke) OCH farten ut till kon trots att momentet var i kedja :D! Och det blev då extra suveränt att Hello Kitty gömde sig bakom konen ;)! Lyxa blev riktigt överraskad och en belöning har nog aldrig kommit lägligare :)!

Vi tittade även på skallet och Lyxa gjorde det riktigt, riktigt bra :D! Helt stillasittande i skallet både framför mig och i fotposition, och för första gången testade vi med transport + tävlingsmässig kommendering :)! En gång fick jag ge ett extra skallkommando, men vi fick även till två perfekta transporter, tystnad vid kommendering och skall direkt på skallkommando :D! Det börjar bli ett moment!

Lydnadsträning Kallebäck 116

Så tack tack TACK för idag Jonna, träningar som detta är varför jag tycker att det är så otroligt kul med hundträning!!

4 reaktioner på ”Så som det ska kännas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s