Brukstimmar

Igår mötte jag och Lyxa upp Jonna och Zolo i ridhuset för en tretimmars träningsdate.

Jag kan inte säga så mycket annat än att känslan efteråt var ENORMT bra :D! Lyxa gjorde  precis vad jag hoppades på, och lite mer därtill! Helt super!

Framåtsändandet gjordes det stora framsteg i, och vi arbetade fram en Plan B att ta till på tävlingen om så skulle behövas (för JA! VI KOM MED!! Högrespår om tre veckor, wiiiie :D! ). Fick till rätt så bra sträckor med alla delarna (inkallningarna från saktagående känns super) så vi hoppas på att kunna ta poäng på detta moment på tävlingen.

Tungapporten gick även den jättebra :D! Förra passet vi körde så hade vi ju problem med att Lyxa verkade ha svårt att gripa rätt, och tappade den ett par gånger. Men det verkar bara ha varit en engångsföreteelse, för igår var det fina gripanden och hållanden, och en av gångerna gick hon upp i GALOPP på väg in till mig med tungapporten :D! Mammas hjärta kämpar på så bra <3! Jag kommer vara fullt nöjd med en snabb trav tillbaka på tävling, men gillar att hon anstränger sig så fint på träning!

Och sen kom kvällens höjdpunkt, skallet! Jag började med att förstärka upp tystkommandot och tystnaden med korv, med och utan kommendering. Sen ”skällde jag upp” henne och vi körde tystnad + startskall (sen bollbelöning) med kommendering.

Slutligen körde vi hela momentet med transport, kommendering, tystnad, skall, tystnad. OCH HON SATTE DET HELT KLOCKRENT :D!! Helt tyst och förväntansfull under tystkommando, startade med ett intensivt och ihållande skall på första skallkommandot, och blev helt tyst på nytt tystkommando. BÄSTA BÄSTA LYXA!!

Ska man vara lite, lite petnoga så kom det under det intensiva skallet lite småstuds med en eller två framtassar, men eftersom hon sitter tungt och fint så bryr jag mig inte om det just nu ;)!

Vi körde även sittande i grupp (en med synlig förare 3 min, en med dold förare 2.5 min) där hon skötte sig jättebra (tittade lite omkring sig men återgick rätt snabbt till fokus framåt) och kontaktfält på balansbommen som hon gjorde riktigt bra! Vi har absolut inga perfekta kontaktfält, men de känns trygga nog för tävling (ska givetvis träna mer på dem innan tävlingssäsongen startar för oss, särskilt på A-et 😛 ).

Allt som allt en superbra träning! Som jag alltid säger, bra träningskompisar är GULD värt för att kunna bolla idéer, stötta, skratta, bryta ihop och komma igen, utvecklas och HA KUL tillsammans :D!

lyxazoloFinaste träningskompisarna!

 

5 reaktioner på ”Brukstimmar

  1. Gud jag är så avis på dig för så många saker just nu känner jag! Tävla spår, barmark, ridhusträning i 3 timmar med en bra träningskompis… Just nu saknas alla de bitarna för mig 😦

    Ska i alla fall hålla tummarna för er på spåret, det kan väl inte annat än gå bra? 😉

    • Ja, det är faktiskt en ynnest att ha det som jag har det nu, särskilt med de fantastiska träningskompisar jag har!! De växer inte på träd så jag är SÅ glad för att ha så många som jag ändå har nu :)!!

      Tack för hållna tummar (trots avundsjukan 😉 ), vi hoppas på att alla delar ska ligga i fas på tävlingen! Ska bli SJUKT kul att gå ut och testa i skarpt läge :D!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s