Återgång i galopp, wiiiie!

Idag fick jag med Andreas hjälp till ett riktigt bra lydnadspass med Lyxa!

Men vi började med ett halvbra upplet som började dåligt, då Lyxa på det första skicket visade samma beteende som i torsdags, bröt av till trav nästan direkt efter start och stannade en bit bort som om hon inte hade en aning om vad vi höll på med :(. Och då hade vi ändå backat extremt mycket, hon fick både total synretning, stora föremål, korridor och nästan hel motvind.

Jag ville typ slita mitt hår och börja gråta, men istället gick jag ut med henne så hon fick vinda in ett av föremålen, sen skickade jag henne på ett linjetag så hon gick rätt ut (om än i lite långsammare tempo än vanligt, dock galopp), hittade föremålet och kom in med det. Jag berömde henne massor och stöttade henne med rösten hela tiden, nästan överdrivet mycket för att peppa henne :).

Nästa föremål (låg två ute på ängen) sökte hon sig ut mycket bättre själv och hittade föremålet på egen tass. Vi lekte mycket med föremålet när hon kom in med det, sen gick Andreas ut med ett föremål till i bakkant på korridoren, medans jag satt med Lyxa och hetsade henne lite. Detta tredje föremål gick hon ut till i bra tempo, drog sig i en båge lite till höger om det, men fick sen in det i nosen och hittade det helt själv :D! Hoppas att detta är ett steg i rätt riktning tillbaka nu!!

Sen gick vi över till lydnaden, och där gick det desto bättre ;)!

  • Jättefina gruppmoment utan grupp, stabilt sittande i 3 minuter med dold förare och stabilt liggande med hakan i backen trots störning och is som small.
  • Fina stegförflyttningar och fin position i fotgåendet, särskilt nöjd med sakta marsch.
  • Bra vittring som trots en båge över pinnarna (vet inte vad hon kollade in där?) resulterade i rätt pinne in och GALOPP TILLBAKA :D!! Alltså hon tar ju (ta i trä) alltid rätt pinne med sig in, men galopp tillbaka TROTS att hon strulade lite, det är inte lika vanligt!! Det är GULD värt för mig!!!
  • Kanonfint zäta med alla skiften korrekta och superstadga.
  • Konskick med återinförsel av ”runt” som kommando då det gav mer tryck.
  • Dirigeringsapportering där vi tragglade vänsterapport och sa till på skarpen att man INTE vänder in mot mittenapporten och försöker ta den, särskilt inte när man nästan är framme vid vänsterapporten! Fick i slutet till flera skitsnygga dirigeringar direkt till vänsterapporten med fin-fina gripanden och återgångar, och några av dessa även med riktigt bra konskick! Hoppas att poletten om vänsterapporten snart trillar ner en gång för alla :)!

Detta, samt lite hopp och lek med snusrarna, gjorde passet till en riktig feel-good stund!

Planen för i morgon: Ännu ett noob-upplet, ett trappspår, ev lite lydnad och sen en timmes ridhusträning där det ska nötas kontaktfält bl.a :)!

Lydnadsträning med Lyxa 016

 

2 reaktioner på ”Återgång i galopp, wiiiie!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s