En weekend på vägen

Helgen som gick var lite ovanlig (för oss) då vi sov borta både fredag och lördag och endast hade en hund att ta hand om :). Lyxa fick hänga med och snusrarna fick sova hos mamma och pappa.

Roadtripen började på fredag lunch, då vi påbörjade färden mot Kungsör i strålande väder.

20130308-161931.jpgVid 18 hade vi kommit fram till Ekudden Kungsörs camping, där vi hyrde en stuga för natten. Blev väl mottagna av de trevliga campingvärdarna och fick både promenerat/toksprungit (Lyxa 😉 ) på sjöisen och sen åkt in till Kungsör city för lite i matväg. Kvällen blev rätt tidig då jag och Andreas hade varsin pocket som vi la oss i våningssängarna och läste, och Lyxa var fullt förnöjd med sitt stora ben hon fått :).

benlyxaPå lördagen var det uppstigning vid 8 och sen åkte vi bort till Hundarena Kungsör som låg bara någon kilometer bort (om ens det) för att vara publik på rankingtävlingen som skulle gå under dagen. Det var jättekul, både att titta på duktiga ekipage och även att träffa kära vänner och bekanta som man fått genom kurser man gått, tävlingar man varit på samt Talangtruppen :)! Så kul! Fick även träffa och prata med en trevlig potentiell valpköpare, det kändes jättebra :)!

kungsörplatsliggning kungsörpublik

Platsliggning på G/ Lyxa som hellre hade velat tävla än att vara publik 😉

När jag satt där och tittade så fylldes jag av inspiration och fick ett helt annat perspektiv på min och Lyxas lydnad, saker som har varit uppenbara för andra men inte för mig själv. Det var en häftig och rätt omtumlande insikt :)! När jag satt där så ångrade jag att jag inte hade vågat anmäla mig och Lyxa, det var ren och skär feghet. Till nästa rankingtävling i Kungsörshallen så kanske jag vågar….

Vid 14-tiden var vi tvungna att sticka, då vi skulle ta oss en bit tvärs över Sverige till Bengtsfors, där vi skulle sova över hos Andreas föräldrar. Runt 17,30 var vi framme och tog en bensträckarpromenad och varvade in saktagående, kryp och skall så att Lyxa skulle få använda både huvud och kropp efter så många timmar i bilen.

Sen gick vi hem och blev bortskämda med svärmors goda mat, särskilt förrätten vi fick är helt fantastisk, en supersmarrig räksallad med avokado, jordnötter och lite annat smått och gott :)!

Bengtsforspromenad svärmorssallad

Bengtsforspromenad/smarrig förrätt 

Kvällen avnjöts i soffan, där jag fick höra Melodifestivalens bidrag för första gången iår. Yohio stal mitt hjärta, men jag blev lycklig även av Robins rena och skära glädjechock då han fattade att han vunnit. Ett helt OK program att halvsova till helt enkelt ;).

Söndagen startade vid 8,30 med frukost och kaffe, sen tog jag, Andreas och Lyxa oss en redig promenad på 2 tim 13 min. Mycket traskande i de Bengstforska skogarna, och Lyxa var överlycklig hela vägen, ÄNTLIGEN ett ordentligt pass denna helg ;). Vi traskade bland annat upp för ett berg och tittade på Höljerudsstugan, en stuga tillhörande friluftsfrämjandet, där Andreas var aktiv när han var yngre.

Höljerudsstugan1 Höljerudsstugan2 Höljerudsstugan3

Efter den rejäla promenaden bjöds vi än en gång på supergod mat av svärmor, tog en kopp kaffe och en kaka, och sen – med ett stopp vid Andreas farmors dödsbo – började vi resan hemåt. Vid 16-tiden rullade vi in på känt territorium igen, hämtade upp snusrarna och tog oss hem.

En SUVERÄN och mysig helg! Man borde övernatta i campingstuga oftare tycker jag :)!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s