För mycket strul ger inga 1:a pris!

Vi var ju och tävlade idag igen, i Bollebygd (grymt trevlig klubb med supertrevliga funktionärer 😀 ). Vi fick se ett par riktigt snygga uppvisningar och tävlade ihop med ett gäng trevliga människor. Supertävling på det sättet! Prestationsmässigt var det mycket som inte gick vår väg idag, men samtidigt mycket som var GULD värt!

Poängen blev:

 • Sittande i grupp: 5
 • Platsliggning: 9.5 (flyttar sig lite)
 • Fritt följ: 9 (sent sättande)
 • Zätat: 9,5 (sent sättande)
 • Inkallning: 7 (Dk, sent ligg)
 • Rutan: 0 (utför ej)
 • Apportering med dirigering: 9 (slarvigt tag)
 • Hopp apport: 10
 • Vittring: 7 (släppte)
 • Fjärr: 9.5

Och så här såg det ut:

Om vi börjar med det som vi får försöka förbättra allra mest:

 • Hon la sig ner på sittande i grupp. IGEN. Precis innan tiden var slut. Prio på detta!
 • Hon missade rutan för hon siktade in och låste sig på zätats koner. IGEN. Prio på detta!

Sen hade vi ett gäng lite mindre missar, lite ”tack vare” underlaget (grusplan) som vi inte var vana vid (ex dåligt läggande i inkallningen, dålig sortering i vittringen, något dåliga apportgripanden) och så sådana missar som vi tränar på men inte fått till riktigt än (ex. konskick som inte riktigt blir som jag vill, lyfter på huvudet i platsliggningen, nosar).

Men sen hade vi också många fin-fina saker:

 • Fotgåendet känns stabilt, och blev bättre och bättre känsla ju längre vi gick
 • Zätat var jättebra med alla skiften korrekta.
 • Konskicket till (icke)rutan kändes bra!
 • Hon kom in med rätt pinne i vittringen trots strul
 • Vänsterdirigeringen satt som en smäck, SOM vi tragglat med den :D!

Och så fjärren…. JAAAAAA :D! Bra nerläggande, bra ligg-sitt som första skifte, bra reaktion i skiftena, korrekta sitt-stå skiften (som jag vill ha dem) och nästan helt på plats. Jag är så supersuperSUPERnöjd med hur hon hanterar fjärren, den känns bara bättre och bättre! Bästa Lyxa!

Jättetack till medtävlande och funktionärer, och tack till faster Ann-sofie som hängde med som kamerakvinna, sällskap och chaufför hem, och tack till Jonna som kom och var publik, peppade och gav Lyxa en fin rosavit fotboll i tröstpris <3!

6 reaktioner på ”För mycket strul ger inga 1:a pris!

 1. Ser jättefint ut! Kul med filmer. Skulle gärna vilja läsa protokollet till för att se domarens kommentarer! Man lär sig mycket på det. Är bara i klass 2 med min första hund, så kan inte så mycket. En sak jag tänkte p å i sittande i grupp var att det verkade väldigt oroligt, brukar det vara det? Eller var det något särskilt bskom

 2. Tack :D! Ja det var många saker som kändes riktigt fina, och sen många som vi behöver träna mer på ;)! Jag ser att jag glömt fylla i domarens kommentarer, ska fixa till detta så man kan se vad han kommenterade på :).

  Sittandet i grupp var väldigt oroligt mot vad det brukar vara, och jag tror att mycket av det hade att göra med att bakom hundarna var en stor öppen yta där det kom och gick hundar med förare hela tiden (publik och sådana som skulle tävla andra klasser) plus att alla som kom från parkeringen gick över en knarrig träbro. En miljöbit att träna mer på :)!

  • Ja jättesurt att jag inte fått tränat den tillräckligt bra! Men har lagt kampanj på störningsträning av koner nu, så jag hoppas att vi inte ska behöva slösa bort 40 poäng fler tävlingar ;)!

 3. Jag gillar att du lägger ut filmer och skriver om vad du tyckte gick bra och mindre bra, jag lär mig massor på det:)
  Och sen gillar jag att du alltid är så ”peppig” mot Lyxa, ni har ett väldigt fint samarbete! 🙂

  Bra jobbat!

  • Tack så jättemycket för de fina orden :D! De värmer jättemycket <3!

   Och kul att du känner att du får ut något av att läsa bloggen, jättekul om den kan hjälpa andra än mig själv :D!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s