Skymningsupptag

Idag efter jobbet började jag att direkt när vi kom hem TVINGA ut mig själv med hundarna. Det blåser isvindar och snön tilltar mer och mer. Jag gillar INTE vinter!! Som tur var har jag fyra andra i familjen som tycker det är mer OK, och då får man ju glädjas med dem ;).

Kom precis på att jag med denna filmning just har spridit VVS- Vertical Video Syndrome. Skäms på mig ;)!

När vi kom hem dumpade jag hundarna och åkte ut och la några spårupptag till Lyxa. Jag VÄGRAR ge upp hoppet om högrespåret på lördag, och jag tänker vägra med en idiots envishet till dess att jag hör något annat ;).

  • Upptag 1: Äng med högt gräs, upptag ca 20 m ut
  • Upptag 2: Äng med kort gräs, upptag ca 15 m ut
  • Upptag 3: Skog, upptag ca 10 m ut
  • Upptag 4: Jordig åker med massa traktorspår, ca 25 m ut

Det fick bli lite kortare liggtid än vad jag tänkt, eftersom det råkade bli sent och började så snabbt att skymma. Runt en timme låg de, och jag tog på mig pannlampan på vägen ut ifall det skulle hinna bli helt kolsvart ;)!

Och Lyxa gick igenom alla fyra med ett klart MVG i min bok :D! På de två första upptagen så kollade hon av bakspåret ett par meter, innan hon hade analyserat klart och gick ut i framspår. På de två sista gick hon klockrent ut i framspår vid första kontakt med spåret. Jag är SJUKT nöjd :D!

Nästa gång jag kör upptag ska jag utmana Lyxa genom att lägga spåren nästan precis vid kanten av ”upptagsrutan”. Ett tag hade jag lite problem med att Lyxa inte valde att fortsätta söka sig ut i rutan om hon inte hittade spåret på typ 10 m, nu så satsar hon järnet och skulle gärna galoppera ut i rutan om jag inte höll emot i linan :P! Så nu ska vi nästa gång testa av och se om hon har på näsan direkt när jag kommenderar ”leta spår” eller om hon sätter på den först efter ett gäng meter för att hon är så säker på att hon ska långt ut och leta ;)!

Spår med Lyxa 088

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s