Kaaaaaaaallt!!! Och krypfilm

Alltså, det må vara lyxigt att vi har barmark här hemma…. men fyyyyyyyy vad KALLT det är :O!! Sån där riktig rå kyla, som går genom märg och ben, och tillråga på allt så BLÅSER det som sjutton, riktiga isvindar!! Jag är INTE ALLS sugen på att vara ute!!

Men har man valt att ha hund så har man, och har man varit så dum att man valt att ha en brukshund som man dessutom vill tävla (bra) med, så har man verkligen satt sig i den obekväma skiten ;)! Då är det bara att gå ut och köra!

blåsöra

Lyxa har ju inte tunga öron vanligtvis, och verkligen inte i blåst… 😉

Jag hade tänkt att bara köra ett kort tankepass, men vi stötte på patrull och fick massa konstiga felbeteenden som jag inte blev så nöjd över :P! Helt plötsligt en kommunikationsbrist där typ alla kommandon och alla handtecken helt hade tappat sin mening?! Så där blev vi nästan lite ovänner innan vi fick styrt upp det hela, sen fick vi till rätt bra träning :). Vi är ju lite bortskämda med att ha grym känsla och grymma träningspass, så man blir lite paff när det blir lite mycket fel ;).

Det jag var mest missnöjd över var vittringen, men det berodde nog på att hon gick upp rätt mycket i stress just när vi försökte jobba oss igenom vårt kommunikationstapp och hon inte fattade nått vad jag menade. Hon kom ju ändå alltid in med rätt pinne (körde typ 10 vittringar med olika avstånd och olika position på mig), men det blev lite hetsig sortering där pinnarna inte hanterades varsamt eller där hon gick över rätt pinne för mycket. Men tillslut fick vi till ett OK handhavande även i sorteringen.

Hon gjorde två jättefina inkallningar med stå och ligg (nitade allt hon kunde på ställandet och slängde sig snabbt ner i läggandet, så nu känns det ännu mer säkert att felet på tävlingen bara var pga ovana av underlaget), bra saktagående med och utan inkallning, ett bra skall (efter att ha påmint henne front mot front att man ska fortsätta skälla tills jag säger annat, inte bli tyst av sig själv efter typ 6 skall 😉 ), JÄTTEBRA konskick (galopp varje gång) och rutskick (hade ställt upp många konor på linjen fram till rutan, hon sneglade på dem men valde bort dem).

Sen separerade jag även kon – och rutskick för att jobba lite på ställandet i rutan. Vi tragglade det ett par gånger, när hon valde att lägga sig ner på mitt stannakommando fick hon bara göra om och göra om. Tillslut tröttnade hon väl på att bara få traggla och valde att istället lyssna på vad jag sa och bli stående i rutan. Då fick hon massa beröm och lek, och efter det så blev hon stående varje gång jag kommenderade stanna :).

Hon gjorde även flera jättefina sittanden med dold förare i olika tidslängder. Jag jobbar nu (efter tips från Jonna) på att höja hennes förväntan bort mot gömstället/mig, så att hon ska sitta än mer på helspänn och inte råka gå in i nosning och därav glömma av sin uppgift och kanske hamna i liggande position. Kändes som en bra väg att gå, ska bli kul att se om det hjälper till nästa gång vi tävlar lydnad :).

Sen kom Andreas gående med snusrarna som han varit ute och motionerat, så då fick jag hjälp att filma när vi tränade kryp med vinklar. Detaljpill kvar att hålla på med, men jag är väldigt nöjd med hur det här momentet utvecklar sig :D!

Så även om detta inte var ett av våra bättre träningspass och känslan var lite crap ett tag, så fick vi ändå till mycket bra saker. Och vi avslutade passet som goda vänner, jag och Lyxa ;).

I morgon blir det mer kall träning, då jag och Lyxa ska möta upp Jonna och Zolo vid 10,30 och sen köra upplet, brukslydnad och lydnadslydnad. Sen ska min käre Andreas bjuda oss på lunch hemma, och sen planeras det ett varv ut i spårskogen efter det!! Om vi inte förfryst oss innan dess vill säga, det ska visst bli ÄNNU kallare i morgone :P!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s