Agilitylektion

Igår åkte jag och Andreas iväg på vår första gemensamma privatlektion i agility för Emelie :)! Vi har bokat ett gäng lektioner fram till sommaren för att se till att hålla igång agilityn ordentligt, och förhoppningsvis få Andreas och Smalis startklara till Värmlandsveckan :D!

Jag är otroligt glad över att ha en man som är så engagerad och intresserad av hundarna, och som tycker att det är skoj att gå kurs med dem också. Det är inte många förunnat, det vet jag. Sjukt skoj sätt att umgås med sin man på :)!

Både Andreas och Smalis är ju helt gröna i agilityn, de håller fortfarande på att utvecklar sin handling och sitt teamwork. Men förutom att Smal missade ett par hinder här och där (hans hindersug behöver utvecklas en bit 😉 ) så tycker jag att de skötte sig suveränt tillsammans, särskilt efter ett så långt vinteruppehåll :D!

 

Jag och Lyxa skötte oss rätt OK. Eller ja, Lyxa var bra och jag var rätt OK ;)! Det som vi ligger så SJUKT efter i är ju dessa förbannade kontaktfält som jag inte lärt henne än, och som ligger oss i fatet så otroligt mycket!! Mycket av vår vanliga handling & teamwork ligger ju på klass 3 nivå, medans våra kontaktfält krälar i leran och är inte ens startklara för klass 1 :P! MÅSTE ta tag i detta!!!!

Men i övrigt, mycket trevlig lektion. Ser fram emot de kommande vi bokat in :D! Den nästa ska vigas HELT åt kontaktfält….. 😉

 

Och förresten; Nu har jag och Lyxa kommit med på TVÅ högrespår till :D! Två chanser på samma helg, det känns bra det ;)!

5 reaktioner på ”Agilitylektion

 1. Snyggt jobbat!
  Andreas ser ju ut som om han inte har gjort annat än att springa agility 😀
  Och Lyxas självständiga ”gå-runt-och-hoppa-bakifrån” är ju grymma!

  Ila är precis tokig här hemma efter att ha lyssnat på agilityLyxa 😉

  • Ja, Andreas har faktiskt mycket bra ”inbyggda” egenskaper för agility! Lite mer träning på timing i handlingen så tror jag att han kan bli riktigt bra :D!

   Haha, bra att hon går igång på syrrans agilityskall ;)!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s