Brukslänkning och Hund i Harmoni

Igår fick vi till riktigt bra länkning!

När vi kom hem efter jobbet drog Andreas och Lyxa iväg på en joggingtur (4.23 km på 24 min) medans jag och snusrarna drog upp till träningsplanen och byggde upp en brukslydnadsbana där vi ställde upp en grupp, planerade fotgåendet, ställde fram brukshindret osv.

gruppen

Min provisoriska ”grupp” till framåtsändandet ;)!

När Andreas och Lyxa kom tillbaka så bytte vi hundar, han gick hem med snusrarna och jag och Lyxa värmde upp med lite fotgående. Sen gick vi rätt in och länkade hela högrelydnaden med enbart tävlingsmässiga (verbala och fysiska) belöningar. Och det gick riktigt riktigt bra :D!

Fotgåendet kändes som det brukar, stabilt och tryggt

Inkallande med ställande var super, full fart på bägge sträckor och så en tvärnit vid stannakommando

Framåtsändandet var jättebra, wiiiie :D! Ska jag klaga på nått så var galoppsträckan ut kanske lite, lite kortare än vad jag skulle vilja ha den, men det var en jättebra riktning, snyggt avbrott vid punkten innan gruppen, bra saktasträcka och jättefin inkallning. Jag börjar känna mig mer och mer säker på att vi iaf kommer kunna plocka poäng på detta moment på tävling :).

Kryp kändes också som vanligt, stabilt och bra. Kanske lite bättre än vanligt då positionen var finfin, hon kröp inte fram någonting ur position :).

Skall var OK, men jag fick ge ett dubbelkommando mitt i skallet för att hon tystnade efter  4 skall. Men bra tystnad innan och bra tystnad på kommando.

Tungapporten var jättefin, hon satsar bra ut, griper bra och kommer in i en supersnabb trav. Helt OK för mig! Ingången blev lite sned, men inte mycket.

Hoppet var bra, men hon sökte sig lite kort ut bakom hindret. Tur att hon är spänstig och inte behöver så mycket utrymme för att hoppa tillbaka utan att slå i hindret.

Så summasumarum: JÄTTENÖJD med helheten! Hade det varit tävling hade vi fått poäng på allt och BRA poäng på vissa bitar :D!

Efter länkningen bröt jag ner till deteljer och stärkte upp det som varit lite svagare:

  • Galopp ut till brytpunkt på framåtsändandet
  • Konstant skall tills jag säger annat
  • Långa uthopp
  • Ingång med tungapport

Är nöjd med resultatet vi fick fram, och särskilt på tungapporten, för när jag efter lite ingångsträning testade av med en hel apportering så gjorde hon den jättesnyggt och gick upp i galopp på vägen tillbaka och gjorde en jättefin ingång :)! Duktig flicka som jobbar så fint med den där tunga saken!!

Efter träningen som varade i ca 45-50 min så plockade vi ihop alla prylar och åkte hem och käkade middag. Sen vid 19 så plockade jag med mig Lyxa, Homer och Barney och åkte ner till bästa Anna på Hund i Harmoni för genomkänning av muskler och hundarnas allmänna trim.

Alla tre hundarna fick idel beröm, Barney var jämn och fin i kroppen, Homer hade musklat på sig ännu mer (även på kycklinglåren 😉 ) och kändes helt suverän, och Lyxas muskler fick Anna att bara sucka förtjust och ”oooh”a och ”aaaah”a :)! Ett formidabelt muskelpaket i jättefin balans och utan ”strypta” muskler, en smidig bodybuilder/bodyfitnessbrud blev slutbetyget. Yay :D!

Fick även beröm för att man verkligen känner på kroppen att Lyxa får en väldigt allsidig träning, att det byggs och slits jämt över kroppen så att det inte bara är samma muskler/kroppsdel som tar stryk hela tiden. Anna gick in på djupet i musklerna och mjukade upp de få små spänningar som fanns (tog bort ”kjolen” och de ”höga klackarna” som Anna uttryckte det 😉 ) så jag har en mjuk, fräsch och genomgången hund nu när tävlingssäsongen börjar komma igång på allvar :D!

Jag är SÅ nöjd att ha hittat en massör som både jag och hundarna trivs så bra med och som hjälper mig att hålla koll på hundarnas fysiska form :)!

 

2 reaktioner på ”Brukslänkning och Hund i Harmoni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s