SlalomSmalis och Spårsuccé!

Direkt när vi kom hem från jobbet idag drog min snälle make ut och la ett spår till mig och Lyxa :D! Det är så behändigt när man har en privatspårläggare, och dessutom en som börjar bli duktig på det och gör riktigt kluriga och trixiga spår :)!

Medans han var ute så rensade jag trädgården på hundbajs (alltid en ”rolig” syssla, särskilt när man har fyra hundar… :P) och sen plockade jag fram slalomen och trädde på bågar för att göra ett slalompass med Smalis. Med planerad debut i juli (och kanske en inofficiell redan i maj :P) så är det hög tid att få in slalomen bra på honom!

Bågar verkar verkligen vara något som passar honom, för han fick bättre och bättre teknik för varje skick, och funkade både i höger och vänsterhandling och med både mig och Andreas (som fick köra lite när han kom hem från spårskogen ). Vi har lagt upp en plan för hur vi ska grunda slalomen ordentligt och hur vi sen ska arbeta bort bågarna efterhand :).

Så här såg dagens pass ut:

 

Efteråt fick Homer och Barney fick sig varsitt litet rallypass, där jag med Barney fokuserade på sitt-stå-stå still vid sidan (mycket svårt enligt Barney 😉 ) och Homer och Andreas tränade följsamhet, 1-2-3 steg back, sitt/ligg-gå runt och lite svängar.

När spåret hade legat i nära 1.5 timmar så åkte jag och Lyxa iväg ensamma för att ta det. Det gav allt lite tävlingskänsla att åka iväg helt ensam till angiven plats och inte ha en aning om vart det gick (förutom där jag kunde släppa på för upptaget, det hade Andreas märkt ut)! Så det var bara att släppa på, lita på Lyxa och hoppas på det bästa ;)!

Och hon gjorde mig INTE besviken! Ut i framspår och sen tuffade vi iväg i spåret. Det visade sig vara runt 1 km långt, 5+slut dolda (2 natur och 3 vanliga), upptag, massa terrängskiften, övergångar, spetsvinklar, grusspår och vattendrag. Spåret var avklarat på 22 min, framspår och alla apporter hittade och inapporterade :D!! Såååååå nöjd blev jag, och det var ett sjukt roligt spår att gå! Tack Andreas!

spårlyxa

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s