Dubbel-elit Lyxa och dubbla elitföräldrar!

Wiiiiie vi klarade det, vi fixade en uppflytt till elitspår idag :D!

Kvart i sex gick jag upp och gjorde mig i ordning. Magen pirrade ordentligt så det blev ingen frukost (men en gigantisk termosmugg kaffe fick jag iaf med mig i bilen 😉 ). Efter lite felkörning och ett samtal till tävlingsledningen för guidning så kom vi fram vid 07,30, en halvtimme innan samling :).

Lottningen gav ett startnummer 2 och vi började ute i skogen med spåret. Ett jättefint skogsspår fick vi med flera terrängövergångar, bäckövergångar och lite is och snö här och var i spåret.

Vi fick tyvärr ett bakspår, men jag är jättenöjd med hur snyggt Lyxa sökte sig ut i rutan och hur hon direkt tog spåret när hon kom på det. Visst hade det varit bättre med framspår, men man kan inte få allt ;)! Sen hade vi med oss full pott på pinnarna (7+slut) och klarade oss inom tiden trots två stora tapp (som Lyxa löste SÅ snyggt och jobbade jättehårt för att klara ut 😀 ) som svalde massa tid. Så där fick vi 7-7 på upptag och 10-10 på spår

Tillbaka till klubben igen och en kort paus innan det var dags för platsligging med skott. Jag har inte kört platsliggning med skott och andra hundar sen lägrestarten, och inte heller nån full platsliggning med skott och dold förare. Men Lyxa skötte sig kalas (givetvis 🙂 ) så där blev det 10-10 igen.

Fick ett par minuter på mig för att värma upp inför lydnaden (startnummer 1 hade tyvärr tappat spåret) och sen gick vi in och körde. Vi hade en helt OK känsla genom hela programmet, trots isvindar och pisseblöt plan.

Poäng med domarnas kommentarer:

Fritt följ: 8,5-8,5 (s.s, fin kontakt / trycker ngt, DK)

Inkallande med ställande: 10-10 (mycket bra!)

Framåtsändande: 0-5 (för långt avstånd / för långt avstånd) Jag måste bara säga att jag är SÅ nöjd med framåtsändandet!! Låter sjukt att vara det med de poängen, men hon hade en förbannat grym och snygg tanke och riktning genom nästan ( fick ryta i med ett DK på avsaktningen på första sträckan,  😉 ) hela momentet. Det kommer bli super med lite mer träning.

Kryp: 8,5 – 8 (något hög bak /hög bak)

Skall: 7-8 (extra kommando, flyttar sig / två kommando, studsar) Jag mitt dumma flarn glömde av momentordningen så jag missade vår förberedande ”uppskällning” så jag fick säga skall 2 ggr :P! Men sen skällde hon jättefint och tystnade jättefint på kommando!

Tungapport: 7,5-9 (slarvigt upptag, snett sättande / något snett sättande)

Hopp över hinder: 10-10

Sen avslutade vi dagen med ett rätt dåligt uppletande :P! Vi fick in 2 föremål, men Lyxa gjorde en alldeles för dålig avsökning av rutan, så där blev det bara 6,5-6 poäng. Upplet kommer vara prio nu under våren :)!

 

Så summasumarum blev det 503,25 poäng, en tredjeplacering och en uppflyttning till elitspår :D!

 

Uppflyttad till elit i både lydnad och spår innan 4 års ålder, grymma allroundtjejen!! Bästa bästa Lyxa vad jag är nöjd med henne!

2013-03-24 Vårpromenad på nästan 3 timmar 109

Och, för att göra roligt ännu roligare, så blev Lotus och Liza uppflyttade till elitspåret idag på grymt snygga poäng :D! Jättehäftigt och roligt att bägge hundarna blev uppflyttade till elit och lite extra kul att det blev på samma dag! Det bådar gott för de kommande valparna ;)!!

18 reaktioner på ”Dubbel-elit Lyxa och dubbla elitföräldrar!

  1. Stort GRATTIS till uppflyttningen idag! Superduktiga är ni ju, både Du o Lyxa o Liza o Lotus!

    Passar också på att skicka ett TACK för jättetrevliga brukslydnadsdagen i Kalmar på påskdagen. Fick många bra tips med mig hem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s