Sommarfeelingssöndag

 

Upp 8,20. Frukost som bestod av perfekt löskokta ägg och kaffe. Slöwebbning och mer kaffe. Strax efter 10 ut på sommarvarm promenad (dock i rätt långsammare tempo än vanligt pga en ond tå :P) 6,52 km på 1 tim 34 min.

sommarskog smartlyxa

Hem till Andreas som rensade i trädgården. Dusch och sen in till stan och fika med mamma, pappa, mormor och morfar. Roadtrip i närområde och på bergochdalbane-väg över Skogsbygden med sommarens första Piggelin som färdkost. Hem. Slappande. Middag (ostgratinerad bakpotatis med redrubkycklingklubbor och coleslaw, MUMS). Senare på kvällen ut till uppletsrutan för lite grundläggande linjetagsövning.

Började med att Andreas stod i bakkant på rutan i vänstra hörnet och visade föremålet för Lyxa som satt på baslinjen. Han kom ut ur rutan vid oss. Skickade Lyxa, rakt och fint skick och snabbt in med föremålet (en strumpa).

Medans jag belönade Lyxa tog han sig ut till bakkant igen, denna gång på mitten av rutan. Samma procedur som förra skicket. Skickade Lyxa, rakt och fint skick och snabbt in med föremålet (en smal kampleksak i läder).

Sista föremålet, Andreas stod nu i bakkant i högra hörnet, visade föremålet (en klädnypa) och kom in. Skickade Lyxa, rakt nästan ända ut men vinklade sen åt vänster. Kallade in och skickade om. Samma igen, rakt nästan ända ut med vinklade åt vänster, samma ställe. Kallade in igen för att skicka om. Positivt är dock att farten och intensiteten inte sänktes något trots tomslag och inkallning :D. Andreas fick gå ut igen, visa föremålet. Skickade igen, och denna gång gick hon rakt ut, hittade föremålet och kom snabbt in.

Som avslutande övning gick jag och Lyxa iväg en bit så vi inte såg rutan, och Andreas gick ut i bakkant och la ett föremål i vänstra hörnet och ett i högra hörnet. När vi kom tillbaka till rutan var han på väg ur den från högra hörnet, så Lyxa fick bara förnimmelsen av att han varit där ute.

Satte upp henne på baslinjen riktad mot högra hörnet. Skickade. Rakt och snabbt ut, hittade föremålet, kom in snabbt helt utan tugg :D! Gick längst baslinjen till vänsterkant, ställde upp och skickade mot vänstra bakhörnet (där hon alltså inte fått någon synretning alls på denna övning). Rakt och snabbt ut, hittade föremålet, kom in snabbt helt utan tugg :D!

Det här känns som helt rätt väg att gå för oss med dessa grundövningar, för att få igenom det i Lyxas huvud att ”du ska gå dit jag pekar, det kan finnas något där!” för att få till en bättre avsökning av HELA rutan och kunna dirigera in henne om det är något ställe jag inte tycker vi varit på. Det kostar allt för många poäng på tävling att ha ett taskigt avsökande, även om man hittar föremålen :P.

Efter detta blev det lite mer skogsvandring med alla hundarna, och när vi kom hem fick de ben att tugga på. Ännu en suverän dag :)!

kvällsmys skymningsgekås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s