Kvalitativ träning

lyxazololerumFina träningskompisar!

Mötte upp Jonna och Zolo ute på Lerum BK vid 17,30. Fick fin-fin kommenderings/TL-hjälp av Jonna när vi körde igenom konskicksmomenten.

Jag har tränat mycket på att försöka få till fartigare konskick (alltså i galopp) även efter väntan (som i utläggning av dirapp), har dragit upp Lyxa till överkant ett tag för att bibehålla farttanke och muskelanspänning i henne. Idag resulterade det faktiskt i ett par förväntanspip inför konskick, vilket jag bara är glad över :D! De kommer vara relativt lätta att plocka bort igen med Lyxa, det vet jag av erfarenhet.

ALLA konskick på dirigeringsapporteringen blev i galopp! Superbra resultat! Ett enda skick felade jag och gjorde om, och det var inte för fartens skull utan för att Lyxa ställde sig på eget bevåg utan kommando ;). Men annars så var konskicken super, ställandena super… och dirigeringarna var felfria! Bra vinkel, jättebra gripande och snabb fart tillbaka på både vänster- och högerapport. SÅ nöjd!

Jag tog Lyxa på en ”rundvandring” runt planen medans Jonna utan att vi såg satte fram koner som störning på rutans skickningssträcka. Sen gjorde vi en ingång på planen och ställde upp för konskicket. ÄNNU ett konskick i galopp, och Lyxa tänkte inte ens ”stanna” förns jag kommenderade :D! Skickade henne mot rutan, och där gick hon i fällan! Men inte på konerna som stod utställda (de tittade hon inte på), utan satsade mot stället där vi lagt våra väskor (till höger om rutan). Jag stannade henne och dirigerade om henne och då gick hon fint in i rutan. Plan B fungerade perfekt ;)!

Ställde upp henne vid konen igen och skickade på nytt. Denna gång sprang hon rakt in i rutan, och jag kommenderade ”STANNA”. Lite för tidigt så hon blev lite grund, men hundrackan STOD upp på stannakommandot och sa INTE ”kan själv!” och la sig ner! Yay, vi har kommit en bit i den träningen med :D! Gick fram till henne så hon fick stå hela vägen, och belönade henne i rutan.

La leksak i rutan och tog oss iväg till en annan riktning från rutan. Ställde upp henne som vid en kon, och skickade. Här gick hon i fällan igen, då hon siktade in sig på en av konerna vi ställt upp som störning (precis som på tävlingen i Bollebygd). Men vinsten här kom i att (till skillnad från tävlingen i Bollebygd) jag kunde få henne att släppa konen i tanken, och från konen dirigera om henne till rutan :D! Så HIMLA bra att belöningen låg i rutan så den kom direkt när hon var så duktig på att hantera Plan B igen!

Gjorde ett sista skick in i rutan med belöning där, och denna gång gick det (givetvis, eftersom hon hade fullständig koll på rutan nu 😉 ) spikrakt och fort in i rutan.

Superbra träningspass där fel utvecklade sig till rätt :)!

Vi körde även ett ”spontanelitfotgående” med en jättebra känsla och fina stegFF/vändningar och bra vinklar i alla tempon, ett halvbra skall, en peppig och fin fjärr (jättefina skiften men något tasstramp/minimal framflytt, vilket är helt OK för mig just nu) på olika avstånd. Supernöjd med träningen! Och SÅ nöjd att jag fick vara med och se Zolo övervinna sig själv och klättra upp och över lilla stegen och njuta av hur otroligt STOLT han blev över sig själv då <3!

Efter denna bra träning gick jag och Lyxa på tävlingsmöte. Jag har lovat bort mig själv som funktionär på klubbens lydnadstävling den 11/5, och idag gick vi igenom detaljerna. Jag hamnade dels i köket (där jag som tur är nog inte kommer behöva göra mer avancerade saker än att vara trevlig och göra mackor 😉 ) och dels som skrivare för klass 3. Kul att vara med och göra något för klubben, kommer nog bli en jättetrevlig lydnadstävling 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s