Tre timmar toppenträning

Igår möttes jag och Jonna upp för lite lydnadsträning. Tre timmar blev det i slutändan med massa fina resultat :).

Sittande i grupp (utan grupp):  Jag röstkorrigerade en gång från mitt gömställe (såg henne genom ett hål) när Lyxa flackade för länge med huvudet och berömde när hon tog upp fokus igen. Efter detta satt hon jättebra med fint fokus, bara korta checkningar åt sidorna och sen fokus mot gömstället. Jonna upptäckte en sak som kan vara en av anledningarna till att hon lagt sig ner de senaste gångerna, ska träna vidare på det  :).

Konskick + rutskick: Återigen ett pass med finfina konskick i peppig galopp :D! Bra rutskick också trots störning av koner och hopphinder i närheten. En gång låste hon sig på fel kon och sprang till den, men då kunde jag återigen bryta den tanken hos henne och dirigera om henne till rutan! Yay!

konskick1 konskick2 konskick3 konskick4  konskick6

rutskick5

rutskick1

konskick5

rutskick3

rutskick4

Efter detta hetsiga pass med mycket fart och fläkt valde jag att gå in i ett zäta och bli kommenderad av Jonna. Vi fick skiftena ligg/stå/sitt, och Lyxa satte allihopa sååååå fint :D! Trots hög aktivitet i kroppen sen innan och mycket flås så LYSSNADE hon på vad jag sa och gjorde alla skiften korrekt :)!

zäta1 zäta2 zäta3 zäta4 zäta5 zäta6 zäta7 zäta8 zäta9 zäta10 zäta11

Jonna fick även fotat lite av vår supertrevliga dirigeringsapportering som jag också blev jättenöjd med! Bra konskick trots väntan, bra dirigering och jättefint gripande!

dirrapp1 dirrapp2 dirrapp3 dirrapp4 dirrapp5 dirrapp6

 

Vad vi inte fick fotat var vittringsapportering, skall och ett sista zäta. Vittringen blev för mycket spring och ingen hjärna i början som resulterade i en fel pinne in (resten av skicken rätt pinne in). För att försöka få ner aktiviteten och få in lugnet körde vi en övning med ca 15-20 pinnar liggandes på rad, och Lyxa sittandes i början av raden (nära, för att inte få upp någon vidare fart) där hon bara fick söka sig fram till rätt pinne. Första skicket blev att hon hoppade in i typ mitten på raden (mupphund 😉 ), de senare blev lugnare och metodiskare sökande över pinnarna. En bra inomhusövning att pilla med känner jag :)!

Skallet var ömsom vin och ömsom vatten. Vi håller på att jobba med att Lyxa ska skälla konstant tills jag säger annat, och ibland kan hon tystna efter en 7-8 skall och bara se korkad ut ;)! Så där lägger vi extra pepp att hon ska skälla konstant tills annat kommando kommer.

Sista zätat var lika bra som det första :D! Finfina och korrekta skiften (stå/sitt/ligg). Asnöjd! Gjorde även bra platsliggningar i slutet av träningen, de känns trygga.

Så allt som allt god träning med bra resultat, och de fel som uppstod löste vi :D! Tack Jonna för en supertorsdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s