Bruksträning för Anders Kjernholm

Bruksträning för Anders Kjernholm 026

Det är kuuuuul med brukslydnad :D!!

Idag var jag och mina allra bästa träningskompisar Jonna och Mathilda iväg med våra suveräna hundar för en heldag bruksträning för Anders Kjernholm. Det var första gången jag tränade för Anders (förutom det lilla på Talangtruppen) så det skulle bli kul att höra vad han hade att säga om mig och Lyxa :). Efter lite fika och inledande snack fick jag ta ut Lyxa och improvisera ett fotgående rätt upp och ner.

Bruksträning för Anders Kjernholm 007 Bruksträning för Anders Kjernholm 012 Bruksträning för Anders Kjernholm 013 Bruksträning för Anders Kjernholm 014 Bruksträning för Anders Kjernholm 018 Bruksträning för Anders Kjernholm 021 Bruksträning för Anders Kjernholm 024

Vi fick plus i kanten för engagemang, fokus, samarbetsvilja :). Aktivitetsnivån var lite för hög (jag borde satt henne i en bättre/lugnare aktivitetsnivå, det blev lite dressyrponnystuds 😉 ) men överlag fick vi klart godkänt :). Hittade även en felaktig belöningsförväntan hos Lyxa som jag verkar lyckats lära in, som störde hennes rörelsemönster estetiskt. Bra att få det påpekat så jag kan rätta mig! Det är nog dags för mig att förstärka fotgåendet och dess detaljer lite mer, jag har nog varit lite slarvig med det ett tag…

Vi kollade på krypet och fick massa goda tips där :). Några punkter jag ska tänka på är:

  • Större steg innan nedläggning
  • Mindre förstasteg
  • Växla mellan start på höger/vänster ben och se vad som ger bäst effekt
  • Lite långsammare marschtempo just nu
  • Baklängeskryp, både framifrån och vid sidan
  • Krypa runt egen axel/framdelsvändning på stället (positionsträning och inför vinklar)

Bruksträning för Anders Kjernholm 045 Bruksträning för Anders Kjernholm 050 Bruksträning för Anders Kjernholm 055 Bruksträning för Anders Kjernholm 061

Vårt framåtsändande fick sig en genomgång, där vi kom fram till att det som ska ha allra mest fokus just nu är brytpunkten (ibland med utsatt target, ibland inte), transporten innan skick (plocka in ”fot” istället för ”gå här”) och att baklängeskedja saktagåendet med riktningsstörning . På fältet där vi var stod en enda tunn påle, och Lyxa tog sikte på den flera gånger istället för att hålla rak riktning ifrån mig. Sträckan åt andra hållet höll hon däremot en bra rakriktning efter gruppen. Vi fick beröm för vår fina inkallning/uppslutning till fotgående och vår ”före”sträcka. Alltid gott att nått fungerar :)!

Sen kollade vi även på skallet. Här har vi ju haft två saker som ibland varit svaga, att Lyxa ibland kan sluta skälla efter 6-7 skall, och att hon studsar alldeles för mycket. Idag skällde hon bra och intensivt, så vi fokuserade på att försöka få bort studsandet med hjälp av externbelöning i olika placeringar :).

Bruksträning för Anders Kjernholm 234

Lite väääl lätt i fronten ;)! 

Bruksträning för Anders Kjernholm 250

Bättre!

Bruksträning för Anders Kjernholm 278 Bruksträning för Anders Kjernholm 282 Bruksträning för Anders Kjernholm 285 Bruksträning för Anders Kjernholm 290  Bruksträning för Anders Kjernholm 299

Eftersom det är för att Lyxa skäller för mycket mot mitt ansikte/har för mycket fokus mot mitt ansikte, så testade vi även att sänka mig för att få ner tyngdpunktstanken. Det fungerade också bra, och var en riktigt bra generaliseringsträning av ”skall”kommandot :).

Bruksträning för Anders Kjernholm 316 Bruksträning för Anders Kjernholm 322

I slutet av dagen tittade vi även på upplet på den öppna ängen. Min största uppgift här blev snabbt tydlig:  att återigen backa i träningen och lära in ett mer systematiskt tänk hos Lyxa, för att lättare kunna få till dirigeringar/bättre avsökningar av rutan och för att hon inte ska gå lite hipp som happ.

Det allra bästa som jag tar med mig från dagens upplet:

  • Hon spikade ett föremål som bara låg 5 m från baslinjen = nosen är på ända från start
  • Vi gick ut och skulle vinda in ett föremål, och för första gången vindade hon in det på ca 15 m avstånd och nästan släpade mig emot det :).

Förutom alla bra tips och all bra träning så fick vi även många bra diskussioner, tankar, framtidsplaner, inspiration från de andras träning och gott fika ;)!

Bruksträning för Anders Kjernholm 353

Fikar, analyserar och antecknar i Iphonen :)!

Och nått som även var riktigt kul var att jag fick många jättefina ord från Anders om Lyxa :D! Han gillade henne, hennes attityd, hennes momentutförande och träningsbarhet, vårt sätt att träna, min timing (yay 😉 ) och sa att det är en kanonhund jag har med mycket potential att bli jättebra. Det värmer så otroligt gott varje gång jag får höra sånt :D!

Finaste, bästa Lyxa, min allra bästa läromästare och träningspartner ❤

Bruksträning för Anders Kjernholm 063

6 reaktioner på ”Bruksträning för Anders Kjernholm

    • Ja det är alltid kul att höra bra saker om sin hund och den träningen man lagt ner på den, en av de finaste komplimanger jag kan tänka mig :)! Och så som träningskänslan var igår så var vi väl värda det ;)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s