Vårsjuk och hjärngympa

Igår och idag har jag varit hemma från jobbet, min kropp reagerade på årets första vårdag i onsdags med att bli febrig, hostig och allmänt hängig. Som alltid när våren kommer, kass kropp 😛 ! Så många timmar har blivit spenderade i soffan med tofflor, te och Echinagard som sällskap för att snabbt kurera mig.

Idag känner jag mig mycket bättre, bara lite halsont och rosslighet kvar, så idag har jag hunnit bli lite rastlös ;). Så jag körde lite shejping/klickerpass med alla hundarna.

Homer fick först shejpa fritt ur sin repertoar som igångsättning, och sen tog vi fram lite stadgetänk med hakan i backen och sen ”sitt-stå-STÅ STILL” vid sidan inför rallylydnaden.

Barney fick också bjuda fritt på beteenden, och bland det han bjöd på så fångade jag en början till baklängeskryp som vi fick till ett par fina krypsteg på. Sen testade jag också om han kunde byta beteende när klick inte längre kom för baklängeskryp. Och det fattade han fint, och bytte till att bjuda på ställanden från ligg istället :).

Lyxa fick jobba på att krypa i framdelsvändning när jag trampar runt (någorlunda 😉 ) på stället, inför elitkrypets vinklar och för positionsträning. Riktigt bra att jag filmade detta, för jag ser där att jag ger belöningen för högt upp så hon lättar lite i front när hon tar belöningen. Bakläxa för mig :P! Men annars nöjd med passet 🙂

 

Och sen Smalis, som fick träna på tvåans fjärrskiften, andra passet någonsin med detta. Shit vad den hunden är ROLIG :D! Helt GALEN när det kommer till shejping (som ni kommer se i början av filmen 😉 ) och sen bjuder han på GALET snygga sitt-ligg och ligg-sitt skiften. Toppen-Schmaaal!

 

Man blir så glad av bra hundträning och roliga hundar :)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s