Smalisspår och goda vänners lag!

Lördagen blev riktigt bra för alla i familjen :D!

Andreas och Smalis kom hem nöjda efter första dagen på viltspårskursen. Smalis riktigt strålade över att ha blivit utvald att åka på kurs (egentid med hundarna är guld värt 🙂 ) och hade skött sig riktigt bra, bara lite pip pip pip när de andra hundarna på kursen kom lite nära ;)! Och han hade tyckt att det var grymt kul att viltspåra igen!

20130504smalisspår1 20130504smalisspår2

Vid 14,30 mötte jag och Lyxa upp med Jonna och Zolo för lite lydnadsträning och upplet. Zolo fick börja med att köra igenom alla momenten i lydnadstrean. Det är så häftigt att titta på Zolo, han är verkligen en PowerDog med enormt mycket karisma och en aldrig sinande glädje, och en mängd massa snygga moment :D! En toppenrottis!

20130504powerzolo

Kort från onsdagens träning för Anders Kjernholm

När det var Lyxas tur började vi med framåtsändandet. Vi jobbade mest med transporten och med brytpunkten. Vi experimenterade med att sätta en targetstick vid brytpunkten, men Lyxa tog den mer som en störningsträning som hon skulle välja bort och ignorerade den mestadels fullständigt (t.o.m väjde för den) när hon bröt av vid brytpunkten :P! Ska ge den ett par chanser till, men då mest för att belöna själva framåtsändandet än själva punkten, så får vi hoppas att hon kopplar ihop det själv ;)!

Jonna var snäll och tog både kort och filmade :D!

Träning med Jonna 014 Träning med Jonna 015 Träning med Jonna 018 Träning med Jonna 019 Träning med Jonna 021

Sen kollade vi lite på vårt skall. Vi jobbade vidare med det vi började med hos Anders K, externbelöning och fysisk sänkning av mitt ansikte så att Lyxa förhoppningsvis ska sänka sin tyngdpunkt lite.

Träning med Jonna 035 Träning med Jonna 050 Träning med Jonna 062 Träning med Jonna 071  Träning med Jonna 074

Jag konstaterade rätt snabbt att det är tur att man inte är ute efter att vara snygg och smidig i hundträningssituationer, för jag var allt annat än det när jag försökte mig på hukande knäböj i skällsituation. Men jag bjuder på det ;)!

Sen körde vi lite kryp där vi jobbar på att krypa i höger/vänstervinklar på stället. Riktigt nöjd med hur det börjar utveckla sig, Lyxa korrigerar sin egen position bättre och bättre nu!

Vi fick ögon – och klickhjälp i fotgåendet för att få bort Lyxas ”hoppsasteg” som hon kommer in i ibland. Sött och charmigt, men inget för att få de högsta poängen på fotgåendet ;)!

Träning med Jonna 011

Och så hade vi pepp-party på 2 kg tungapporten, där vi jobbade med ingångar, gripanden och jublade uppmuntrande åt Lyxa när hon kom upp i galopp på återgångarna. Hennes självförtroende och engagemang höjdes under hela passet, duktig tjej!

Träning med Jonna 093 Träning med Jonna 094 Träning med Jonna 096 Träning med Jonna 121 Träning med Jonna 127 Träning med Jonna 141 Träning med Jonna 090

Det sista vi gjorde på lydnadsplanen var att få till riktigt fina gruppmoment där jag först gjorde ett par separata dolda sitt i grupp med förstärkning för fokus mot gömstället, lite uppeppande av fokus på mig vid lämnande, och sen ett jättefint sitt i grupp i 3 minuter med Zolo. Avslutningsvis fin platsliggning på tre minuter också :). VÄLDIGT nöjd med lydnadsträningen idag!!

Efter detta åkte vi lite längre bort och vallade en korridor på ca 10 x 70 och la ut tre likadana föremål (tre småbitar brandslang) grunt, i mitten och på djupet. Lyxa fick gå som andrahund och hade inga som helst problem att plocka in sakerna även med rottisslem på ;)! Hon fick in föremålen snabbt (runt 2.5 min allt som allt), tog först det i mitten, sen det i front och så slutligen jobbade sig ut till djupet. Bra jobbat där med.

Är så otroligt glad och tacksam över arbetsglada hundar och härliga träningskompisar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s