Trånga tår och träning i Kallebäck

Idag var jag tvungen att gå iväg till läkaren med min fot/tå, som har gjort förbannat ont i 1.5 månader nu. Nu hade det dock blivit så illa att jag inte ens kunde gå ut och gå med hundarna utan att nästan börja gråta av smärta (har innan kunnat halta mig fram behjälpligt genom att vrida foten så jag gått på utsidan av den…) och jag vaknar på nätterna om täcket nuddar foten för att det gör så ont. Så ett läkarbesök satt där det skulle ;)!

Diagnosen blev gravt nageltrång, och det pressades in lite kompress mellan nageln och tån ( = AJ!!!) och så dränktes allt i Alsolsprit och ska så göras under veckan och hoppas att det blir bättre. Annars tas skalpellen fram…. :P!!!

Så nu blir det inga promenader (tur att jag har Andreas som kan motionera hundarna) och ingen agilityträning. Däremot fungerar det rätt så bra att köra lydnadsträning, så det åkte jag och Jonna iväg och gjorde på Kallebäck BK idag.

Jag vet inte vad som hände, men idag var vi OTROLIGT effektiva och fick till både länkning, flera omgångar gruppmoment plus detaljpill på bara två timmar!! Det måste vara ett nytt rekord ;)! Och detta i rätt rejäl störning av både traktoråkande och agilityträning brevid, så kändes det verkligen super :)!

Träning på Kallebäck 185

Jag och Lyxa började med en länkning av elitmomenten (minus fotgående och med rutan som sista moment) och för de hugade så finns nästan allt inkl transporter att se här:

Jag är riktigt nöjd med denna kedja, den har bara några futtiga detaljmissar (som hade resulterat i ett gäng poängmässigt dåliga betyg, men tränings/känslomässigt är de futtiga 😉 ) och massa fina saker :D!

Futtiga fel:

 • Kommer inte på 1:a inkallningskommandot (!?)
 • Behöver lite mer tryck i dirigeringskonskicket (but we are getting closer!)
 • Tappar fokus och tanke i dirigering
 • Travar halvvägs till vittringen
 • Något slarvig sortering (och nästan ett grepp på fel pinne)
 • Kliver inte ut helt i sitt-stå skiftet i fjärren
 • Drar en lov runt en annan kon i rutans konskick (riktigt dumt av mig att ställa den där 😉 )
 • Missar rutan/fastnar i att det ligger en leksak i rutan och sätter sig ner när hon får stannakommando (skulle bara låtit henne ta leksaken där)

Fina saker:

 • Fin attityd genom hela kedjan
 • Peppas upp av tävlingsmässiga verbala/fysiska belöningar
 • Alla skiften rätt i zätat
 • Rätt bra skiften och fart i inkallningen
 • Rätt pinne in i vittringen
 • Galopp tillbaka i vittringen :D!
 • Galopp tillbaka med stor, okänd metallapport kastad lååångt
 • Gör fjärren, och rätt BRA med helt låsta baktassar
 • Kan släppa låsning på fel apport i dirapp och låta sig dirigeras om
 • Fint gripande och återgång i dirapp
 • Bra ingångar överlag
 • Bra transporter
 • Bra tryck i konskicket till rutan utan tanke på att stanna

Och de futtiga felen förstörde inte känslan, den var BRA! Och att på detta lägga jättefin gruppmomentsträning (med störning av agilityträning, det allra svåraste enl Lyxa 😉 ) och sen bra detaljpill på fotgåendet, dirigeringen, konskick, rutskick och inkallning, så blev det en toppenträning idag igen :)! Riktigt bra känsla!

Träning på Kallebäck 234

Sen är jag återigen så otroligt nöjd och glad över hur lydig och avslappnad Lyxa är när hon inte får träna utan är satt på paus för att jag ska hjälpa någon annan. Då ligger hon på sin filt, uppmärksam med lugn och bara ligger där, trots att vi är långt borta på planen och jag är TL åt Jonna och Zolo, trots att Zolo kör fartiga moment, trots att det går folk och hundar förbi henne. Lagd hund ligger, säger Lyxa ;)!

Träning på Kallebäck 005 Träning på Kallebäck 166

En reaktion på ”Trånga tår och träning i Kallebäck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s