Träningstrion i Lerum

Vid lunch mötte jag och Lyxa upp med Jonna och Zolo och Mathilda/Lily/Sturelur/Ayla. Jag körde genom åskväder och spöregn för att komma dit (barfota i mina foppatofflor för att underlätta för tån 😉 ) och oroade mig lite för att jag skulle dra med mig vädret, men väl där så blev det bara några småskurar, tropisk fuktighet och smällvärme om vartannat. Utmanande hundträningsväder helt enkelt :)!

Jag får en speciell känsla när jag tränar ihop med Jonna och Mathilda! Vår lilla träningstrio kör med raka rör, konstruktiv kritik, upplyftande, förbättrande, en himlans massa pepp och alltid fina resultat i slutändan! Man kan tillåta sig att falla, för efter bara en kort stund blir man upplyft igen genom omtanke och klarsynta råd.  Det är mycket känslor i svallning i omgångar, men vi landar hela tiden i ett bra lugn och alltid med glädje och framsteg i slutändan. Precis så som det ska vara med bra träningskompisar!

Träning i Lerum 260 Träning i Lerum 525

Jag och Lyxa fick till två bra pass! Första passet körde vi fotgående, rutan, kryp på stället och framåtsändande.

I fotgåendet blev vi först kommenderade, och passade på att testa att lägga in helt om höger. De behöver verkligen detaljputsas, men var inte alls så illa som när jag slutade träna dem ;)!

Nöjd med helheten, men behöver jobba mer med helt om, vändningar, stegFF (är rätt nöjd med bakåt) och höja upp fokusträningen! Jag har slarvat VÄLDIGT mycket med fokus/störningsträning på fotkommandot, så det måste upp på kartan igen. Fick ett pass med en VÄLDIGT störande Jonna som lockade på Lyxa, skuttade runt, petade på henne, kastade näsdukspaket på henne (det var inte meningen att det skulle komma PÅ henne 😉 ) osv. Mycket klarade Lyxa bra, en del saker var hon bara TVUNGEN att titta på, och det är NO NO för mig :P! Så prio där!

Sen gick vi in på rutan, där min plan var att träna omdirigering från koner som var ”lite varstans”.

Träning i Lerum 027 Träning i Lerum 030

Första skicket fastnade hon som en pingpongboll mellan två separata koner varje gång jag kommenderade ”rutan”, för hon hamnade med ryggen mot rutan. Här började vi diskutera om det inte hade varit käckt att ha ett ”vänd helt om” kommando för att ge henne en chans att hitta rutan (mer om detta i nästa träningspass 😀 ). Jag gjorde då en ”finsk visning” och gick till punkten i rutan där jag ville ha henne och klappade i marken, gick ut på avstånd igen och kommenderade ”rutan”. Då (och ALLA efterföljande skickningar i bägge passen) tog hon sig direkt till dit jag vill ha henne. Suomi ROCKS :D!

Träning i Lerum 059 Träning i Lerum 061 Träning i Lerum 038 Träning i Lerum 055 Träning i Lerum 041 Träning i Lerum 056 Träning i Lerum 073 Träning i Lerum 074 Träning i Lerum 076 Träning i Lerum 077 Träning i Lerum 083

Vi fick sen bra konstruktiv kritik på vårt kryp genom fyra skärskådande ögon som uppmärksammade mig på att jag suger på min belöningsplacering och att jag MÅSTE sluta belöna upp Lyxa från marken!! Omvänt lockande i mängder krävs så matte skärper till sig och håller på kriterierna! Men tekniken hos Lyxa känns bättre och bättre :).

Sen körde vi ett pass med framåtsändande, där jag fick fokusera på sändandet och sen att baklängeskedja saktamarschen, då Lyxa tog sikte på en kon som riktmärke istället för att gå rätt ut från mig sett. Baklängeskedjan funkade snabbt, så jag sen kunde se att Lyxa tog sikte på konen och med ett ”App App” bryta hennes tanke så hon fortsatte rakt fram istället. Bra träning!

Träning i Lerum 048Nöjd Pink Lady 😉

Nästa pass startade vi upp med ett gäng gruppmoment med Lyxa och Zolo och Mathilda som TL. Jag är så SJUKT nöjd med Lyxa i dessa, särskilt sitt i grupp :D! Det var störning av springande, tränande, hårt röstkorrigerande och belönande från den andra planen, Lyxa blev testad av TL och ”medtävlande” som kommenderade ”plats” flertalet gånger, och hon satt ändå stadigt upp och hade inte en tanke på att lägga sig ner :)! Kom IGEN NU LYXA, behåll detta på tävling ;)! Platsliggningarna var också fin-fina, snabbt ner på mitt (och endast mitt) kommando, platt i backen hela tiden och snabba uppsättanden.

Sen gick vi in på rutan igen, jag testade av min (blivande) momentrutin med högeringång och sen flying konskick. Alla blev peppiga och jättefina!

Träning i Lerum 263 Träning i Lerum 264

Från ett av dessa kommenderade jag ”stanna” och skickade Lyxa mot rutan, bara det att konen stod i ca 45 grader från rutan istället för den vanliga 90 graders vinkeln som brukar finnas efter ett konskick. Men Lyxa drog iväg som bara den, rätt in till rätt punkt i rutan!

Träning i Lerum 267 Träning i Lerum 270

Sen så kom vi och tänka igen på det där att det skulle vara käckt att träna in ett ”vänd helt om” kommando, om man skulle hamna i den sitsen att hunden hamnar åt h-ete fel och kommer med ryggen mot rutan. Jag sa ”ja men vi har ju vårt trick ”spin”, jag kanske kan testa det?”. Ställde upp Lyxa med ryggen mot rutan, backade undan och kommenderade ”spin”. Och när Lyxa påbörjade sin snurr så klämde jag i med ett ”rutan!”, och då far hundrackarn iväg som skjuten ur en kanon, rätt in i rutan :D!

Påbörjar spin…

Träning i Lerum 277

… och så rätt in i rutan! 

Träning i Lerum 278

Och det var inte bara EN gång eller från EN punkt eller från ETT avstånd som hon klarade det, utan flertalet från olika vinklar och med olika avstånd till mig! Detta kan komma att bli MYCKET användbart om jag får det att fungera på tävling!

Avslutade träningen med två långa, släta inkallningar och sen två linjetag till samma punkt (ej i minnet hos Lyxa) där jag lagt ifrån mig belöningsburk och koppel innan vi började andra passet, så Lyxa fick springa ut och hämta in dessa till mig.

Massa bra träning med fina vänner!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s