Svensk Lydnadschampion!

klassvinst

Där satt den!

Igår var jag och Lyxa iväg och tävlade i Kallebäck (i den tryckande, svettiga värmen där det var 26 grader vid 20 på kvällen!) och vi lyckade så bra att vi plockade hem en klassvinst av fyra startande, ett 1:a pris och ett SVENSKT LYDNADSCHAMPIONAT :D! 

Jag var först lite orolig över att Lyxa (eller jag 😛 ) skulle krokna lite i värmen, men jag kände knappt någon skillnad på henne alls! Då var det en större svårighet att Jonna och Zolo körde sitt individuella program samtidigt som oss (och det gjorde de med den äran, klassvinst på 282,5 poäng och ett LP3, GRATTIS :D!), och det slängdes både öron och blickar mot den planen.

Jag hade innan tävlingen satt upp tre mål som jag ville nå, och då skulle jag vara nöjd som satan. Det var:

 • Sitt upp i sitt i grupp (hon har ju lagt sig ner de två senaste tävlingarna i sista sekund 😛 )
 • Hitta rutan (vi har typ 80-90% nollade rutor på tävling 😛 )
 • Galopp till alla konskick, även dirapp

Och jag blev så sjukt lycklig när vi uppfyllde ALLA dessa (konskicken var KANON), så lycklig att det hade räckt för dagen, men då var ju klassvinst och SE LCH en REJÄL klick med grädde på moset ;)!

Poängen blev som följer, domarens kommentar inom parantes:

 • Sitt i grupp: 9 (vrider på huvudet)
 • Platsliggning: 9 (nosar)
 • Fritt följ: 9 (ss)
 • Zätat: 7 (fel position sitt)
 • Inkallning med stå och ligg: 9 (något slarv)
 • Rutan: 5 (mycket slarv)
 • Dirigeringsapport: 8,5 (slarvigt tagande, lätt tugg)
 • Hopp metall: 9 (ss)
 • Vittring: 10
 • Fjärr: 9 (flyttar fram)

Summa: 267,5 poäng

Och så här såg det ut:

 

Fria följet kändes rätt OK, men hade inte med mig henne riktigt i stegförflyttningarna. JÄTTENÖJD dock med saktamarschen. Och sen tyckte jag precis att jag såg att hon inte satte sig ner i en halt?! Spännande att domaren missade det ;).

Zätat…. ja vad säger man, alla sättanden på uppvärmningen var klockrena :P! Bara att komma igen. De andra skiftena är jag väldigt nöjd med, och stadgan och upphämtningen.

Inkallningen var inte mycket att klaga på, jättefint ställande och fint läggande (som kunde vara något snabbare och bättre). Bra och lagom fart på alla sträckor.

Rutan blev ju en spännande historia… ;). Pucko-Lyxa sprang mot dirigeringskonen TROTS att rutkonen var precis rakt framför henne. Kötthuvve ;). Men SÅ bra att jag kunde dirigera om henne till konen igen och att hon faktiskt hittade in i rutan! Sen så la hon sig ju på eget bevåg igen. Tror hon blev stressad av strulet så hon inte hann lyssna :P. Måste höja upp hennes fokus på mig i vandringen igen, bara för att hon släppte mig och tittade bakåt precis när inkallningen kom så fick hon ju inte upp farten ordentligt i början. Mycket att pilla med här!

Dirapp är jag såååå nöjd med!! GALOPP till kon trots LÅNG väntan :D! Redan där var jag nöjd!! Att hon sen gör en jättefin vinkel är också jättebra, synd att gripandet blev så sloppy.

Hopp metall kändes OK. Kunde varit bättre tempo in och framförallt bättre ingång! Men bra gripande!

Vittringen kändes SÅ bra! Fart ut, säker sortering, och GALOPP nästan hela vägen in! Det tar sig :D!

Fjärren är jag också JÄTTEnöjd med :D! Jag fick henne i exakt rätt sinnesstämning, så jag kände redan när jag vände upp att det skulle gå vägen. Jättefint uppsitt från ligg och rätt fina skiften i övrigt. Sen att hon kommer fram lite vet jag med mig, och ska ta tag i det… sen. Sen var jag EXTRA nöjd med att hon klarade av att ta tillbaka fokus på mig när hon i ligg-stå gled iväg med fokus åt Jonna och Zolo… 😉

Jag är så jävla glad och stolt över min hund!! Och rätt stolt över mig själv med, som guidat henne hit! Tänk att jag hade turen att få ett så bra material i min första brukshund att jag har tagit henne till de tävlingsframgångar vi haft :D! Tänk vad mycket jag lärt mig sen jag fick hem henne, så otroligt mycket kunskap inom hundträning jag fått och hur jag lärt mig att lära henne göra det jag vill att hon ska göra, och tycka att det är skitkul medans hon gör det! Tänk att jag har lyckats få fram min allra första championhund! (Och förhoppningsvis är detta inte det enda championatet Lyxa kommer skaffa sig… 😉 )

En fantastisk familjemedlem, en superskön vardagshund och en hysteriskt rolig och smart tränings – och tävlingskamrat! Bästa Lyxa!

Lunchbad 002

KORAD LP1 LP2 LP3 SE LCH MiVinna’s Auralux sphII

Sen sadlade vi ju om och bytte gren idag, nu var det agility som gällde! Och trots att jag gjorde ett rookiemistake och diskade oss på tredje hindret ( 😛 ) samt fick slalomstrul (och stukade nageltrångsfoten i stillastående 😉 ) så är jag jättenöjd och glad över känslan i loppet! Och målrakan är inte att förakta :D!

17 reaktioner på ”Svensk Lydnadschampion!

 1. Pingback: "Du är som ett enda stort dubbelkommando" - Klickersmart

 2. GRATTIS till Championatet !! Du är så duktig och jag hoppas att du inte lägger ned lydnaden för ni kan gå långt !

  • Tack för de fina orden Ulla-Brith :D!!

   Lägga ner lydnaden kommer jag inte göra, vi har börjat få till en alldeles för bra känsla och kommit så långt med momenten nu för att göra det :)! Däremot kommer det nog bli en lydnadstävlingspaus nu, och bara träna för att få bättre moment.

   Sen blir det ju en naturlig paus när det ska paras och valpas, men när Lyxa är tillbaka från mammaledigheten planerar vi att få till momenten och känslan så bra att vi ska börja kunna plocka SM-poäng… ;)! Hade varit sjukt häftigt att lyckas kvala in till SM i framtiden!!

 3. Det är verkligen fantastiskt bra jobbat Mia! Jag är full av respekt för ditt idoga tränande, att du är så ambitiös och ligger i. Och vilket resultat du får! Härligt! Grattis igen!

 4. Vila sig i form verkade ju fungera utmärkt!! Jag känner få människor som satsar och är så träningsmotiverade som du och det ger ju uppenbarligen utdelning!!! STORT stort grattis! Jag kommer fortsätta följa din blogg för jag finner så mycket inspiration i allt du skriver och i alla filmer och kort. Keep up the good work!!! /Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s