Where do we go from here?

Med ännu ett prestationsmål i hamn (SE LCH innan Lyxa fyller 4, det enda prestationsmålet jag hade i lydnaden under 2013) så har jag känt ett behov av att stolpa upp lite hur jag tänker med träningen i framtiden.

Som ni kanske märkt så gillar jag (och behöver som piska) att sätta mål med min träning! Både prestationsmål, känslomål, delmål/träningsmål hjälper mig att driva mig själv framåt, drömma om framtiden, keep my eyes on the price och se till att det blir lite mindre snack och lite mer verkstad ;)!

Jag kommer strax att ta en lydnadstävlingspaus. Vi har kommit en riktigt bra bit på väg mot vår målbild av hur jag vill att våra moment ska se ut och mina känslomål om hur jag vill att vi ska känna på tävlingsplanen, men vi har en lång bit kvar tills allt ser ut som jag vill ha det ;).

lyxaselittävlingar

Man ser rätt tydligt var vårt högsta prio ska ligga (*host* rutan *host*) 😉

Därför kommer vi träna, träna, och träna lite till, även om jag inte planerar att tävla, under resten av 2013 för att bibehålla och förbättra våra delmoment och moment. Men vi kommer inte lägga lika mycket fokus på lydnadslydnaden som på brukslydnaden, eftersom det förhoppningsvis vankas elitspårdebut inom ett par månader (tur att vissa av momenten kommer igen i brukslydnaden så man kan slå två flugor i en smäll 😉 ) och detta slår högre för mig än fortsatt tävling i  och fokus på elitlydnaden. Jag får se om vi går ut och tävlar någon mer lydnad innan Rasmästerskapet i september, kanske någon gång för att se hur träningen går :).

Sen kommer det ju komma en rätt naturlig paus under slutet 2013/ början 2014 med parning, dräktighet, valpning och valpuppfostran (iiiiiiiiih <3) om allt går som planerat. Utefter Lyxas kondition/allmäntillstånd så kommer jag sen sätta igång henne och ta så mycket av vår/sommar 2014 som behövs till konditionsbyggande (mental och fysisk) och väcka upp momenten igen. Så jag hoppas och planerar att vi under hösten 2014 ska vara så pass bra att vi ska kunna gå ut och plocka SM-poäng i lydnaden :). Det är mitt nästa stora mål och satsning med vår lydnadslydnad!

Bruksträning för Anders Kjernholm 021

I brukset kommer vi som sagt träna på inför elitspårsdebut, där jag hoppas på att komma med på ett eller ett par spår innan det är dags för parning. Vi kommer givetvis att träna för CERT, men kommer vara nöjda med ett GK resultat på dessa förhoppade starter :).

2 km spår med Lyxa 016

I agilityn så står målet jag satte vid årsskiftet fast; bli uppflyttade till agilityklass 2. Inget mer, inget mindre ;)!

cropped-lyxa-vc3a4rmlandsrallyt.jpg

Nu siktar vi mot nya höjder och mål, jag och allra bästa Lyxa!

2013-03-23 Upplet och brukslydnad 051

11 reaktioner på ”Where do we go from here?

  1. åh visst är det roligt att göra den här typen av genomgångar, jag har också en sådan i huvudet som vill ut – 😉 – det blir så tydligt och bra! Hoppas allt går som du önskar! Det gör det säkert. 🙂

    • Ut med den bara Lena, planera på och låt drömmarna blomma! Och formulera dem i ett blogginlägg så vi andra får läsa ;)!

  2. Smart med din sammanställning från tävlingarna ! Det ska jag också göra . Och jag ser fram emot er lydnadssatsning 2014 !

  3. Grattis till championatet:) ni är så fantastiskt duktiga. Jag o min lilla cockerflicka Ellie följer er stenhårt på bloggen och lär oss av dig hela tiden. Tack för att du delar med dig av dina och lyxas träningar o framgångar:)
    Kram Gunilla och Ellie

    • Tack Lisa :D! Ja, jag är också SJUKT nöjd med sammanställningen, det är verkligen slående vad som är rätt bra och vad som verkligen behövs tränas på ;)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s