Upplet

2013-03-23 Upplet och brukslydnad 022

Drog ut i skogen förut (i kontorskläder och foppatofflor 😉 ) och vallade en korridor till Lyxa, ca 15 x 70 m, 4 utlagda föremål (två i bakkant, en nära, en i mitten). Vi stötte på patrull direkt och Lyxa visade tydligt att detta var det läääääänge sen vi gjorde och hade inte vare sig fart eller söktanke i huvudet (fast hon vindade in det närmsta föremålet och kom in med).

Jag bytte då taktik och körde först ett 08:a skick på det bakre vänstra föremålet som hon gjorde klockrent och kom in med utan tugg, och ett 08:a till där jag snodde med mig det mittersta föremålet och la på samma linje som det sista. Skickade ut henne och hon tog det närmre föremålet och kom in med, skickade henne en gång från samma punkt och hon gick ut men kom in tomhänt, och skickade en tredje gång från samma ställe och DÅ kom hon ut i högra hörnet och fixade in det sista. Dålig början men bra slut!

Åkte sen iväg till en äng med knähögt gräs i, och medans Lyxa satt kvar i bilen så gick jag ut ett linjetag på lite drygt 80 m där jag droppade 4 föremål längst med sträckan. Tog ut Lyxa ur bilen och satte på tjänstetecknet och skickade ut henne. Hon plockade alla föremål snyggt och snabbt och HELT utan tugg, och jobbade sig längre och längre ut för varje skick (tog in föremålen från det närmst till det längst ut). Det kändes riktigt bra då jag ibland haft svårt att få henne att gå ut på djupet när hon hittat ett föremål eftersom det då enligt henne är ”klart” på den delen av rutan 😉 !

Upplet är inte vårt paradmoment. Än ;)! Nästa upplet planerar jag att köra i korridor och lägga in vindövningar samt ett par linjetag i ruta.

uppettrött

Nöjd och duktig Lyxa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s