Helgsammanfattning

Ja det blev verkligen en riktigt bra helg den här veckan med :)! Det har blivit lite hipp som happ med bloggandet så jag känner att jag får räta upp det lite om jag ska kunna komma ihåg nått :)!

I fredags så var jag efter jobbet hemma hos Malin och fikade och fick Homer fintrimmad. Efter det blev det grillkväll med Andreas där vi äntligen hade tid och möjlighet att ta fram de fina champagneglasen och champagnen som vi fick i bröllopspresent av Åsa, för att fira Lyxas championat :D!

20130524

Det var väldigt gott bubbel, men det kändes snabbt hur sällan jag dricker alkohol då jag blev salongsberusad efter ett glas… ;)! Men det gick över under kvällen, så då satte jag mig och jämförde bankers räntor och läste om bolån…. ;).

Lördagen blev en fin en där vi började med 6 km skogspromenad efter frukost.

201305251

Sen körde vi även en roadtripp med kaffe och glass, där vi åkte runt och kollade på hus och vilka olika husfärger vi gillar. Efter det så satte vi igång med fasadtvätt på gäststugan för att snygga till den lite extra :).

201305252 201305253

Övervakar-Charlie 😉

201305254V

år härliga utsikt, som vi kanske inte har kvar så länge till….

Sen stack jag och Lyxa iväg för att köra lite upplet :). Jag vallade först en korridor på ca 10×60 m medans Lyxa satt kvar i bilen, där jag la ut tre föremål (liten kong, läderkampis och plastflaska)

201305255 201305256

Sen gick vi iväg på uppvärmningspromenad och körde linjetag på ca 80 m med två utlagda föremål. Detta fick jag filmat lite halvt om halvt med telefonen ;):

Sen gick vi in till uppletet. Hon plockade in alla föremål, galopperade förbi det närmsta på första skicket, men slängde sig runt och tog det då hon fick det i nosen. Hämtade sen in kampisen som låg på djupet, och sen plastflaskan som låg typ i mitten.

Jag hade önskat lite mer fart under tassarna och lite högre nos, nu kändes det som att hon gick alldeles för mycket på spår med låg näsa. Men jag vet ju att upplet inte är vår bästa sida, så jag får inte kräva perfektion direkt utan vi får ta det som det kommer. Guldkornen är ju att hon jobbar sig ut varje gång jag skickar henne, att hon har minimalt (om nått) tugg och att hon avlämnar fint både i hand och i fotposition. Hon jobbar på, hittar och kommer in med föremålen, det är godkänt det!

201305257

På kvällen åkte vi in och firade morsdag, och blev bjudna på ett hejdundrande grillbord så vi åt så magen stod i fyra hörn! Det är helt otroligt hur gott det är med grillat! Och sen till efterrätt fick vi ju den otroligt fina championtårtan ❤

20130525-212515.jpg

Idag var det ju dags för Hundlöpet, vid 9 var vi i Skatås för att mamma och Andreas skulle anmäla sig och hundarna skulle få acklimatisera sig lite. Och jag kan nog ärligt säga att jag aldrig varit så nära att strypa dvärgschnauzrarna som nu ;)!! Det var pip, skrik och skäll om vartannat i dryga halvtimmen, innan de vande sig bland folk och hundar och kunde slappna av. Man tycker ju att de borde vara iaf lite vana vid folkmassor då de gått kurser, varit på utställningar och tävlingar, men icke då! Där får jag för att vi har varit dåliga på att miljöträna dem, stackars skogshundar :P! En och en är det absolut inga problem med nån utav dem i olika miljöer, men de tre ihop… oj oj oj vilken sångkavalkad det var :P! Då är det extra gott med en Lyxa som är helt knäpptyst och lugn hela tiden, duktiga tjejen <3!

Men när första halvtimmen var över så blev det bättre, hundarna var glada och taggade och förväntansfulla på vad som skulle hända, och trängde ihop sig fint med de andra startande i startfållan, och sprang glatt iväg medans jag, pappa, Lyxa och Barney satt och väntade vid målet :). Och när de kom i mål var alla fyra jätteglada och nöjda, både Smalis och Homer hade skött sig perfekt och tyckt att det var riktigt, riktigt roligt att springa :D!

201305261

201305262

201305265

Trötta och nöjda Hundlöpare!

Sen åkte vi hem och käkade lunch och fikade på det sista av den fina, rosa championtårtan 🙂

201305266

Resten av söndagen har varit lugn, när vi kom hem så vilade vi ett tag, och gav oss sen ut på en 40 min offroadpromenad i skogen, där vi hittade nya, outforskade vägar, klättrade i berg och hoppade över våtmarker. Hundarna är rätt så trötta och nöjda just nu kan jag lova ;)!

201305267

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s