Pinne och känslobra lopp (filmkavalkad)!

I fredags vid lunch (efter att Andreas och Lyxa sprungit 6 km) packade vi in oss + Smalis och åkte ner mot Växjö för två dagar med agilitytävling :)!

Vi bodde på Växjö Vandrarhem i Evedal, ett vandrarhem med fantastiska omgivningar (fast det var fantastiskt fint överallt där vi var i Växjö 😀 ) och trevligt och hundvänligt. Dock liiiite väl lyhört, och med ett sommarnattsdunkadunka med bl.a Ronny och Ragge strax utanför huset så blev det lite si och så med sömnen under helgen ;)! Men annars toppen!

Precis framme och kommit ut ur bilen

Växjö 1

Spring-i-benens-pöjk

Växjö2

Fantastiskt fint precis utanför vandrarhemmet

Växjö3

På lördagen blev det tiiidig uppgång för att vara på plats kl 06,40 för inmätning av Smalis. Sen mötte vi upp übermorgonpigga Liza och Pax som redan fanns i vårt tält, och sen var det bara att vänta på vår tur. På lördagen var det dubbla klass 1 och enkel klass 2, så Smalis skulle debutera med 2 lopp och Lyxa skulle köra 3.

Smalis debut såg ut såhär:

Jag tycker att de börjar JÄTTEBRA, sen är det typiskt att platta tunneln blir ett aber! Jag tror att det är för att denna tunneln var blå (mörkare och mer vägglik) och den vi tränat på och som gått så bra är gul. Dags att leta upp klubbar med blå säckar och åka och träna på dem :)! Däcket strulade genom hela helgen, mer träning på det hindret krävs absolut. Slalomen är ju också ett svårt hinder, bara att traggla vidare!

Sen att Smalis drog av planen till annan hund… INTE OK, och jag kan lova att han fick veta det också :P! Det hade han ingen tendens att göra de andra loppen, så jag tror att han fattade vinken när han blev rejält åthuten…

Sen var det dags för mitt och Lyxas första agility 1 lopp:

Jag är jättenöjd med detta lopp :D! Förutom då rivningen och sen disken… ;)! Som ni hör Liza ryta i filmen så skulle jag INTE vara på den sidan bommen utan jag borde följt min plan att gå på högerhandling där :P! Men men, i övrigt en jättebra känsla i loppet!

Ni kommer märka genomgående på filmerna att jag safe:ar väldigt mycket och i överkant på alla kontaktfälten och verkligen VISAR ner henne. Det var min plan under helgen, jag vill UT UR AGILITY 1 och vill INTE ha några kontaktfältsfel ;)!

Sen var det dags för Andreas och Smalis i Hopp 1 B:

Redan här var det stor skillnad på dem från första loppet :D! Andreas börjar sätta sina byten bra och Smalis får upp mer och mer fart och driv! Sen blir det ju återigen lite fel vid däcket och så kommer slalomovanan och spökar (men man ser ju att tekniken börjar finnas där vissa sektioner 🙂 ), men de är glada och peppiga och det är MYCKET värt!

Nästa lopp var Agility 1 B för mig och Lyxa:

JAAAAAAA DÅÅÅÅÅÅ, ÄNTLIGEN fick vi sätta en nolla igen :D!!!! Det kändes så SJUKT skönt, och jag var även nöjd med loppet som helhet! Gillar särskilt hur säkert hon tar slalomen efter mitt blindbyte över hindret, DUKTIG hund!!

Och inte nog att vi fick pinne, det blev en tredjeplacering också så vi fick stå på prispallen i spöregn :D!

Växjö5

Lördagstävlingen avslutades för oss med mitt och Lyxas hopp2 lopp:

Ett sååååå gött lopp!! Jag är ju bara korkad som inte markerar mer efter långhoppet vart hon ska, men det kändes så otroligt bra ända fram tills dess, och ingången i slalomen (med en lockande tunnelingång i närheten) kändes också super!

Riktigt nöjd var jag med dagen (som för slutade runt 17.30, alltså 11 timmar på tävlingsplatsen… 😉 ), och för att hata agility så tyckte jag att det var rätt kul…. ;). Det blev en lugn kväll sedan, med god thaimat och vila. Vissa vilade lite mer än andra… ;):

Växjö4

Upp vid 7 igen på söndagen för att städa rummet och vara på plats i tältet i god tid. Första start var mitt och Lyxas agility 1 lopp runt kl 10:

Väldigt nöjd med loppet fram tills jag tappar min plan vid slalomen (ingången hade blivit från typ kl 4-5 om man tagit raka vägen från hindret, jag ville dra ut henne så hon fick en rakare ingång). Där tappade jag huvudet lite och slarvade när jag skickade henne mot långhoppet så hon missade det, då körde jag bara på och sprang ut istället. GRYMT nöjd med gungan dock, och det faktum att hon inte på några lopp tvekat det minsta på det smala, svarta däcket som knappt syntes :)!

Över till Hopp 1 med Andreas och Schmaal:

Tycker att de återigen förbättrat sig från föregående lopp (även om det syns i början att Smalis är trött av helgens alla händelser 😉 ) och jobbar ihop sig riktigt bra! Slalomen strular igen, men det är såååå nära! Sen såg jag att Andreas var nära att krokna lite när det körde ihop sig vid däcket, därav mitt halvhysteriska gapande och peppande ;)! Men det fungerade ju bra, slutet av banan klarar de ju GALANT :D!

Växjö8 Växjö9 Växjö6

Vi avslutade tävlingshelgen med två hopp2 lopp för mig och Lyxa, med en fantastiskt härlig känsla i bägge trots småmissar :):

 

Så en pinne, flera bra lopp/delar av lopp med bra känsla, gött umgänge med trevliga människor och en duktig debut-Smalis! Sicken helg :D!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s