Den underbaraste dagen på länge!

Idag fick min stjärt möta sadel igen! För första gången sedan en enstaka ritt -08 (innan dess -06) fick jag sitta upp på en häst igen. Och jag njöt av varenda sekund!!

Om det är någonting jag saknar här i livet så är det hästdelen, allt från småsaker som att rykta en sommarvarm häst och putsa en sadel, till de stora som de rejäla ridpassen och de långa uteritterna. Känslan av att kunna styra ett djur på flera ton med bara ett tryck med skänkeln, en aldrig så liten viktförskjutning eller ett kramande av tygeln. Att galoppera över ett fält eller känna hur hästryggen välver sig under en när man trycker på rätt knappar så hela hästen kopplas samman i rätt, bärande form. Att känna sin häst utan och innan och veta exakt hur den kommer reagera, att kunna lita på den fullt ut. Det saknar jag, så otroligt mycket. Även om jag vet hur mycket slit, tid och pengar det kräver när man väljer den livsstilen.

Idag fick jag smaka en liten bit av den världen igen, när vår avdelning på jobbet åkte ut till Västanvinden Islandshästar för en uteritt tillsammans. Det var nog två av de lyckligaste timmarna i hela mitt liv, enligt mina arbetskamrater sken jag som en sol HELA tiden :).

201306121

Eftersom det var ett gäng år sen jag red kontinuerligt så funderade jag ett tag på hur det skulle kännas. Men så fort jag kom upp i sadeln (jodå, jag kom både upp och av hästen helt på eget bevåg 😉 ) så kändes det som att komma hem! Bara det att få sätta hästen i skritt, att få korta tyglarna och känna hur hästen allteftersom sökte stödet och började småsuga på bettet, att känna den gungande känslan genom hela kroppen…. Och att sen kunna känna nyanserna mellan när man fick hästen i en halvdan tölt och en helt ren tölt, att kroppen automatiskt driver och gör förhållningar när det behövs…. Det sitter banne mig i ryggmärgen det där! Är så sjukt lycklig över att ha fått rida igen!!

201306123 201306125 201306124

Rispa, min partner för dagen. Stal allt mitt hjärta lite <3!

Och nått som också var otroligt kul, var att min helt ridningsovana mamma också vågade sig upp på en häst och i två timmar både skrittade, töltade och travade :D! Heja morsan!

201306122

När jag kom hem (fortfarande med ett fånlyckligt leende på läpparna 🙂 ) så blev det en timmeslång promenad med hundarna också. Det var en varm promenad med duktiga hundar, som bl.a gjorde ett möte med en människa som ledde sin cykel, där alla fyra hundarna gick lösa fint vid sidan av mig under ”gå här” kommando. Så jäkla skönt att ha så duktiga hundar :D!

201306126 201306128 201306127

Sen har Smalis även tränat slalom idag. Han gör riktigt bra framsteg där :D!

 

Nu tänker jag ta två sekunder sitta och ondgöra mig lite över folk som köper hundar utan att läsa in sig på rasen och förundras över hur man kan bli förvånad/förtvivlad/förbannad över att en hund visar upp egenskaper som inte alls är ovanliga för rasen. Sen ska jag släppa irritationen över saker jag inte kan påverka och skriva en lista över det som är kvar att göra innan husfotograferingen på fredag! DET kan jag i alla fall påverka och styra över ;)!

 

3 reaktioner på ”Den underbaraste dagen på länge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s