Frivillig och ofrivillig vila

Ja gaddammit, jag har sjunkit djupt ner i icke-träningsträsket! Det som bara skulle bli en liten ”efter-championatet” träningsvila utökades med snabbt påkomna husförsäljningstankar och allt jobb och stress med det, allmän tristess och nu som grädde på moset tre sjukdagar. Inte det roligaste!

Nu försöker jag ta mig i kragen och hiva mig upp ur träsket! Jag började fint med det i lördags när jag fick till både spår och upplet, men sen kom de där sjukdagarna emellan och förstörde lite… Men nu är det agilitylektion i morgon och så inbokad träningsdate på torsdag, så nu börjar jag bli lite normal igen :)!

Gällande bruksarbetet i lördags, så var jag SÅ nöjd med Lyxa!

Vi började med ett spår som var runt kilometern långt (första runkeeperavläsningen sa 950, andra 1,13 km) med 9 naturapporter, en miniapport och en leksak som slut, med ett gäng svårigheter i, bland annat:

  • Spetsvinkel efter upptaget
  • Miniapport i blåbärsris
  • Apporter i skarpa upp – och nedförsbackar
  • Spår och apport på nygödslad äng
  • Apport dold vid rotvälta
  • Spår uppe på stengärdesgård
  • Ett gäng spets – och vanliga vinklar.

Upptaget låg ca 15-20 m ut i ”rutan” som såg ut såhär:

201306153

Jag släppte på Lyxa med vinkel mot bakspåret (vänster) för att göra det lite svårare, hon gick spikrakt ut i rutan, nosade en snabb gång åt vänster när hon kom fram till spåret och gick sen ut i framspår. Efter ett rakt spårande på kanske 40 m hade jag lagt spetsvinkeln och där fick hon tänka till lite, men det tog inte många extra sekunder innan hon löste det och sen snabbt fick in första pinnen.

Efter det rullade det på över stock och sten och där Lyxa plockade pinne efter pinne. Blev extra supernöjd när hon i det decimeterhöga blåbärsriset plockade den lilla miniapporten jag droppat där :)!

Vi fick ett litet tapp på ett ställe i spåret, men det känns riktigt skönt att jag direkt kände/såg att hon inte hade spåret så vi kunde gå tillbaka till där jag visste vi varit, och då kom vi direkt rätt igen. Kul också att se när vi kom till stengärdesgården att hon hade en förutfattad mening om att vi bara skulle spåra rätt över den, men att hon snabbt fattade att spåret inte gick rätt över utan uppepå. Även över den gödselharvade åkern klarade hon att sortera ut spåret jättebra, det stank skarpt nog för mig så jag kan ju bara tänka mig hur hennes nos hade det :P!

Alla apporterna plockade och inapporterade och ett riktigt snyggt spårarbete igen av Lyxa, jättefint i den kvava, heta sommarluften :)!

20130615

Bruksandet var inte slut där, utan vi åkte bara en kort sträcka bort så fick Lyxa sitta i bilen och vila medans jag stegade upp i skogen och vallade en ca 30×50 ruta med fyra föremål i.

Och jag blev JÄTTENÖJD när Lyxa – bara ca 15-20 min efter det tuffa spåret – gick ut alla skick i galopp och sökte i galopp tills dess att hon hittade föremålen. Med hög söknäsa också, inte gick på spår :)!

Det som var lite mindre bra var att jag inte fick ut henne i det vänstra hörnet där det låg en pryl. Men vinden låg på så att hon fick de andra prylarna i näsan så hon stack och tog dem istället. Och jag KAN inte se det som ett fel att hon går och tar prylarna hon känner, även om det inte blir raka skick. Jag får ta det, helt enkelt ;)! Vi tog istället och vindade in det sista föremålet i vänstra hörnet för att få ett sista rakt skick ut i rutan. Men som sagt, jättenöjd med resultatet ändå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s