Träningscomeback och midsommarjogg

Igår fick jag och Lyxa till ett seriöst lydnads/brukslydnadspass igen, för första gången sen 15 maj :P! Jag visste ju att vi hade haft en liten lydnadspaus, men inte att den varat såååå länge ;). Nu hoppas jag VERKLIGEN på att det inte dröjer lika länge till nästa gång :P!

Vi hade en SUVERÄN träning, först på egen hand och sen under Jonnas vakande ögon. Helt otroligt KUL att igen träna med en av de bästa och peppigaste träningskompisarna som finns :D! Utan mina träningsvänner vore jag INGET!

Det var verkligen kokhett på träningsplanen, så vi körde i många korta småpass. Innan Jonna kom så hann jag och Lyxa köra igenom lite skall, kryp med vinklar, fotgående (fokus på höger helt om och FF bakåt), en slät 75 m inkallning samt en 75 m inkallning med bara ställande och sen full fart in. Träningspausen har gjort att lite av precisionen och detaljfinessen försvunnit, men jag är jättenöjd med helhetsutförandet och attityden hos Lyxa, inga större konstigheter eller missar som dök upp trots noll träning :).

20130620.1

När Jonna kom så började vi med ett dopp i den nygjorda konstsjön för hundarna så de skulle få nya krafter :).

20130620.2 20130620.3

 

Sen så varvade vi korta pass med dem. Zolo visade bl.a upp grymt fina konskick och drömlika apporteringar med både tungapport och nordisk, det är så förbannat kul att se en rottis som TAR I med både kropp och hjärta :D!

Lyxa fick under dessa pass köra skall och kryp, metallapport, tungapport (2 kg), konskick och vittring. Supernöjd med utförandena, endast små detaljfel på skallet (lite mycket studs, men jag har nu en GRYM plan som jag tror ska fixa till det mycket :D! ) och lite hög i stress/hässjning på vittringen (massa pinnar, jag stod nära pinnarna) som gjorde att hon var på många andra pinnar och då fick göra om. Konskicken och metallapporten var to die for, krypet blev efter lite detaljpill superfint och tungapporten jättebra med galopp in ett par gånger :)!

Sen tog vi och doppade hundarna en gång till, innan det var dags för upplet :). Fyra föremål, ny, kuperad korridor på kanske 15×60 (?) i skogsdunge med stenar, ris och viltstig. Ett föremål nära, resten ute på djupet med två på linje.

20130620.4

Jag blev så himla nöjd med hur Lyxa jobbade här :D! Hon sökte aktivt hela tiden, använde sig av vinden, jobbade sig ut i korridoren och hämtade in alla föremål (ett skick = ett föremål) som hon höll jättefint på vägen in. Detta efter nära 3 timmar i stekande sol och varvad träning, super!!

Som sagt, HELT fantastiskt att vara igång igen!! Det känns verkligen som att ”komma hem”, jag har saknat lydnadsträningen mer än vad jag trodde själv :)! Och superkul att få en träningsdate igen, jag hämtar så mycket styrka och inspiration i dem! Tack Jonna och Zolo för grymt sällskap!

20130620

 

Idag är det midsommar, det är kvavt och varmt (närmare 30 grader) och det ser ut som att det börjar dra ihop sig till regn/åska från att ha varit strålande solsken hela förmiddagen. Eftersom vi misstänkte att vädret skulle kunna bli lite jobbigt idag, så startade vi dagen med joggingturer med hundarna :)!

Jag, Barney och Homer tog en kortare tur på 1.8 km medans Andreas, Lyxa och Smalis tog en på närmre 5 km. Både förare och hundar var rejält svettiga och flåsiga eftersom temperaturen redan vid 9,30 låg närmre 27 grader, men det var riktigt skönt när man väl fått det gjort :)!

20130621 20130621.1 20130621.2

Nu tar vi det lugnt ett tag till, sen blir det midsommarfirande med mat i mängder borta i sommarstugan!

GLAD MIDSOMMAR på er alla bloggläsare :D!

6 reaktioner på ”Träningscomeback och midsommarjogg

    • Glad midsommar i efterskott :)! Ja, utan bra träningskompisar är det mycket tråkigare. Visst kan man komma jättelångt på egen hand, men bra hjälp, pepp och ögon gör det ännu lättare!

  1. Det är så kul att läsa om er ! Vilken energi och träningslust ni har ! 🙂
    Jag saknar också min träningskompis, man vet inte vilket guld man har förrän man blir utan 😦
    Glad midsommar !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s