Lydnad i Lerum

Det blev ett rejält träningspass idag igen med Lyxa :)!  Var duktig och satte klocka, så det blev 15 minuterspass med vila emellan.

20130704.2

Allra finaste Lyxa!

Pass 1: Här körde jag framåtsändande och skall. Fortsatte jobbet jag började i tisdags att Lyxa ska gå rakt fram och inte ta sikte på något (ställde ut koner 25 m från ”gruppen” för att försöka lura henne till att sikta in sig på dem. Lyxa lät sig inte luras nån gång utan hade en grym rakriktning och inkallningarna var suveräna! Själva sändandet var OK, hon bryter av från galopp för tidigt gör min smak, men hon sänker tempot bra vid brytpunkten.

Skallet var jättefint och nästan helt utan studs!

Pass 2: Fin ruta med ett bra konskick bra ställande i rutan, dock inte så bra fokus i vandrandet och lite lågt tempo i inkallningen. Peppade upp dessa bägge med leksak. Bra skall med extra fokus att inte gå på TLs kommando då Lyxa ett par gånger bröt skallet då. En korrekt vittring med pinnar i cirkel med fart ut och in, samt ett elitkryp som kändes finfint!

Pass 3: omdirigering till ruta, konskick, skall, brukshopp, framåtsändande. Även gruppmoment enskilt med störning av andra hundar och människor som tränade, och supernice fjärr som var jättepepp !

Sen slutade vi när vi var på topp i humöret efter alla goda resultat :). Jag har så lätt att träna lite till och lite till och så bara liiiite till, men idag var jag duktig och slutade i tid ;)!

20130704

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s