Jogging och spår

130710

Smalis efter dagens joggingtur :).

Rätt så direkt efter vi kom hem från jobbet så tog Andreas ut Lyxa och Smalis på en ca 5 km lång joggingtur i raskt tempo. Bägge hundarna tog i ordentligt och tyckte det var väldigt roligt :).

När de kom hem satte vi oss och tog en kopp kaffe och planerade lite runt huset :). Det är SÅ kul och spännande att sitta och fundera fram och tillbaka hur man vill ha det och hur man vill inreda, vart man ska börja och i vilken ordning man ska ta allt… vi har nog nästan helt kommit fram till hur vi vill ha sovrummet på ovanvåningen, så det är det som kommer att renoveras och inredas allra först :).

Det absolut skönaste är ju dock att hela tomten redan är inhägnad, så man kan bara flytta dit och släppa ut hundarna på en gång :)! Då kan man ju bara vara helt lugn och fokusera på in – och utsidan av huset först och främst. Men jag längtar tills det blir tid över att inreda hundhuset… ;).

Efter kaffedrickandet tog jag Barney och Homer och åkte ut i skogen och la ett spår till Lyxa. Jag gillar att ha med dem som lite extra störning i spåret, plus att de tycker det är kul att hänga på :). Det blev ett ca kilometerlångt spår med upptag på jordåker (höger), spetsvinkel efter upptaget, stig/traktorstig passager&övergångar, 2 bäckövergångar, kalhygge/skog/midjehöga ormbunkar, spets&vanliga vinklar, 7+slut (4 natur, 2 mini, 1 miniminiapport) och en sektion med trappspår på kalhygget.

130710,1

När vi var klara med spårläggandet åkte vi hem och laminerade rallylydnadsskyltar, så nu har vi alla klasser utskrivna, inplastade och färdiga att använda :)! Rallytävling den 25/8 med Barney och Homer (om man inte blir bortlottad, det är ju så SJUKT många starter i rallyn numera!)

130710,2

Efter ca 2 timmars liggtid åkte jag och Lyxa ut och tog spåret. Redan när vi kom fick vi vår första utmaning, då ett rådjur hade mage att traska runt inne i vår upptagsruta, och inte flyttade på sig ens när vi gick ur bilen ;)! Men när jag hade selat på Lyxa och ställde mig och skulle skicka in henne i rutan, då fattade rådjuret vinken och gick undan lite ;)!

130710,5 130710,4

Upptagsunderlaget med tillhörande rådjursspår. Torrt och utmanande :)!

Lyxa tog inte ens notis om rådjuret, utan letade sig spikrakt ut de ca 30 m till spåret och tog ett jättefint framspår. Sen fortsatte hon på samma fina sätt genom spåret, stötte på ett par ställen där hon fick jobba lite extra men som hon löste upp snabbt, och tog oss säkert fram till spårslutet. En naturpinne bort (som jag inte kom ihåg själv vart jag hade lagt 😛 ) men de andra jättefint inapporterade, även miniminiapporten som låg precis efter en stengärdesgård :)!

130710,3

Nu blir det strax god natt för att gå och sova och ladda om för i morgon, då det vankas träningstävling (ska länka elitbrukslydnaden med ett par belöningar om något blir extra snyggt) och så även SISTA ARBETSDAGEN INNAN SEMESTERN :D!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s