Saktagående till tusen

Saktagåendeträning i Lerum 055

Träningskväll ikväll (i SUVERÄNT väder) med Jonna och Zolo där vi la mycket fokus på framåtsändande.

Jag och Lyxa fokuserade på saktasträckan, där vi testade först med targets både vid brytpunkt och efter saktagående, men det gav alldeles för högt sug utåt för Lyxa med för högt tempo som konsekvens. Så vi tog bort skålen där ute och ändrade till kastad belöning framför (jag blev riktigt imponerad av min kastförmåga med köttbullebitar, det blev bara felkast ett fåtal gånger 😉 ) varvat med ett fåtal belöningar vid inkallning. Detta gav ett riktigt bra resultat där vi fick till snygga saktagåenden på uppemot 50 m :).

Saktagåendeträning i Lerum 053 Saktagåendeträning i Lerum 045 Saktagåendeträning i Lerum 046 Saktagåendeträning i Lerum 025 Saktagåendeträning i Lerum 057

Det blev mest tragglande av saktagåendet, men vi fick även kört lite lydnadslydnad :). Zäta med alla skiften korrekta, fotgående med fokus på helt om språng marsch, rutan med alla konskick superbra men med några konstiga rutskick (där omdirigeringarna tillslut fick in henne i rutan, yay för plan B) som tillslut blev några jättebra. Lyxa gjorde även jättebra gruppmoment ensam när Zolo tränade, väldigt stabila med peppig attityd :).

Saktagåendeträning i Lerum 083

Och i slutändan gjorde hon även ett jättefint skall både framför och vid sidan (med elitkommendering vid sidan) som gick SÅ bra med bara lite studs fast med ihållande skall och tystnad på kommando samt en frifjärr (jag kastar en köttbullebit så långt jag kan och när hon ätit upp den och vänder upp mot mig så kommenderar jag skiften) med superfina skiften, bland annan ligg-sitt med studs upp istället för kliv :D!

Vi avslutade träningen med att hundarna fick leka lite på åkern. Tack Jonna för ännu en superkväll :)!

Saktagåendeträning i Lerum 136

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s