Härlig känsla efter lydnad/brukslydnad

Efter att vi vilat oss ett par timmar efter spåret vid lunch, så dök Jonna och Zolo upp för ett par timmars umgänge och träning :).

20130717,1

Lite avsvalkande bad innan vi satte igång att träna.

Jag och Lyxa började med ännu mer framåtsändande. Ömsom vin, ömsom vatten kan man väl sammanfatta det med, vi bråkade lite om vad som verkligen var rakt fram, att man inte får ta sikte på kon, att man ska fortsätta rakt fram även om det är sly ivägen…. i gengäld så fick vi till riktigt fina sträckor saktagående där hon verkligen tänkte både bakåt och framåt samtidigt, att jag kunde berömma hennes saktagående utan att hon tog det som ett ”smit lite snabbare” kommando, bra rakriktning i slutändan… Ja man får väl säga att det goda tog ut det onda :).

Sen kollade vi lite på rutan. Förra gången vi tränade kom det upp massa konstigheter i rutskicken (ex Lyxa hittade inte rutan utan massa omdirigering, Lyxa stannade innan rutan med bibehållen riktning mot rutan :P), så idag valde jag att sätta upp två rutor med samma kon att skicka ifrån, en med och en utan band, med leksak lagd i bakänden på rutan för direktbelöning. Första skicket till rutan utan band blev jättebra, första skicket till rutan med band så såg hon inte rutan utan bara stannade rådvill :P! Då blev jag återigen tacksam för att jag tränat så mycket omdirigering, för med ett gäng extrakommandon så kunde jag dirigera in henne i rutan, där hon direkt fick sin leksak som förstärkning för att hon väl hittade dit :)! Nöjd med detta fick hon pausa i bilen medans Zolo körde.

Träning i Lerum 061

Nästa pass så började jag med rutskick igen, med dirigering åt motsatt håll på rutorna denna gång. Och nu gick det vägen precis som jag ville :D!

Jag kan inte NOG säga hur nöjd jag är över att träning har gett färdighet med våra konskick!! Från att ha varit tryckta, tråkiga och i trav, så är de nu till 99.9% fräcka, peppiga och i galopp :D! Hurra!

Vi körde också ett zäta utan koner mer än startkonen. Kan inte säga mer än att jag är riktigt nöjd med detta moment :)! Hoppas på att få visa upp ett riktigt fint zäta på tävlingen på söndag!

Fick även kollat på fjärren som vi inte kört på evigheter. Ja, hon flyttar fram och Ja, jag är otydlig så hon nästan missar på ett par skiften. Men HÄRREGUD vad lycklig jag är över att hon är så pepp och på och utför skiftena med glädje och fart :D! Vissa av dem är jag riktigt nöjd med! Ska bara fila lite mer på stå-sektionen som är där hon tappat stadga, sen känns det kanon.

Lite skallträning fick avsluta vår enskilda träning. Riktigt nöjd med hur det artar sig :D! Hade det varit tävling så hade jag kommenderat ”tyst” direkt när TL kommenderar till tystnaden, men jag vill överträna så Lyxa vet med sig att fortsätta skälla tills dess att JAG säger något. Känner att anti-studsträningen tar sig också, mycket mindre studsande nu :)!

Efter detta körde vi även gruppmoment. Lyxa var så BRA, satt spikrakt och peppigt i sittande (även när Zolo råkade segna ner 😉 ) och låg med hakan tryckt i backen under hela platsliggningen. Guldhunden!!

Lyxa sitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s