Löjligt stolt för det lilla!!

smlista

Jonna skickade precis den här bilden till mig på FB, det är en bild som visar att jag och Lyxa för första gången finns med på kvallistan till SM i lydnad :D!

Det är blygsamma poäng och en blygsam placering, men jag är SÅ JÄVLA GLAD OCH STOLT över detta!! Det är faktiskt ett historiskt tillfälle i mitt liv som jag tänker vara sjukt lycklig över länge :D!

(Och om om inte hade funnits, och om vi inte hade fått så mycket strul med rutan på tävling… så hade våra kvalpoäng på dessa tävlingar istället legat på 287,5 och 299,5. Känns skönt att veta, en riktigt bra morot för att fortsätta träna rutan 😉 ! )  

9 reaktioner på ”Löjligt stolt för det lilla!!

 1. Helt rätt, man ska vara stolt även för de små sakerna! Inget stort steg för mänskligheten men ett jättekliv för mig som har brukar tänka 😉 ni är grymma!!

 2. Herregud jag förstår dig, Hade känts galet stort för mig med 😀 VAR stolt och FIRA – för det är du värd 🙂

  Vad är grundproblemet med rutan förresten, om jag får fråga? 🙂 *nyfiken*

  • Tack :D! Det är verkligen en milstolpe i mitt hundliv :)!

   Jag får inte överfört det fina rutbeteende vi har på träning över på tävling ;)! Under träning (även under tävlingslika former) så sätter hon rutan till 99% sjukt fint!

   På tävling har vi svårt att få till tanken på vinkeln verkar det som, särskilt om det står koner i närheten som hon får sikte på! Då drar hon till dem även om de står närmre mig (och vi har ALDRIG tränat på att vinkla från kon mot mig 😉 ).

   Så grundproblemet bör vara att hon söker EN kon, inte konER med blicken när jag skickar henne mot rutan, och fastnar blicken på ex zätats koner, ja då tror hon att det är dit hon ska :P!

   Tänker backa låååångt tillbaka i rutanträningen ett tag nu, typ shejpa in rutans mitt, försöka få henne att göra skillnad på en kon alt fyra koner, baklängeskedja sträckan från kon till ruta… Och störningsträna JÄRNET med massa koner utställda på sträckan.

   Typ det är min plan för att försöka lösa problemet 😉

   • Ah då är jag med! Drygt att det finkar så bra träning men inte på tävling, en det fixar ni 🙂 Tänkte också att shejping kan vara bra. Älskar att bolla träningsidéer och lösningar, det är så utvecklande, så just nu får jag ett jättesug att träna med dig 😀 Haha!

    Vet inte om du såg mitt långa inlägg i vintras/våras om hur man kan jobba med rutan? Nu har du och Lyxa kommit så långt och är så himla duktiga att du inte har användning av det ifrån grunden, men, du kanske kan få lite idéer där? 🙂 Min tanke är att du kanske skulle kunna testa att jobba mycket med shejping/eget ansvar att hitta rutan och då med fokus på att hon väl vid rutan ska lära sig jobba innanför linjerna (dvs linjerna blir minst lika viktiga som konerna). På långt avstånd syns inte alltid linjerna, men när hon då närmar sig ser hon ju om det finns linjer eller inte och det kanske skulle kunna hjälpa henne att sortera bort ”fel” koner 🙂 Möjligtvis lite långsökt men det kanske skulle kunna hjälpa? 🙂

   • Jag tackar aldrig nej till tankar och idéer :D! Oavsett om de är på grundtränings – eller finslipningsnivå (vilket rätt ofta kan vara samma 😉 ), framförallt inte från någon som får fram så fint resultat i träning som du :). Gillar att testa massor för att hitta rätt väg för min hund :)!

    Kan du länka till det inlägget så jag kan läsa igenom det :D?

   • Nej eller hur, det är så givande att få tankar och idéer från olika håll och kanter, även från de som inte ens har samma tänk i hundträningen, för att sedan spåna på idéerna och hitta en väg som känns rätt och bra. Och att sen vara öppen för att kanske behöva tänka om och testa ytterligare en väg om den första inte gick som tänkt 😀

    Men gulledu, så snällt sagt, det värmer verkligen! Tack så jättemycket ❤

    https://raisetofame.wordpress.com/2013/03/22/inlarning-rutan/ här är det inlägget 🙂 På vår klass 3 tävling råkade Snipe stanna för tidigt – insåg det blixtsnabbt själv – och satte igång med sitt jobb i rutan, det var häftigt att se 😀

    Säker på att du och Lyxa kommer fixa detta på ett eller annat sätt, ni är grymma!!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s