Kvällsträning

Bruksträning för Anders Kjernholm 290

Igår mötte jag upp Mathilda och Jonna på en för mig och Lyxa ny träningsplats :).

Vi fick jättebra hjälp med framåtsändandet (välbehövligt!!) och vi la upp en ny plan med ett liiite ändrat tänk som jag tyckte att Lyxa svarade jättebra på :). Det var ju bara första passet så jag får se till att få kört detta ett gäng gånger till innan tävlingen för att förhoppningsvis få poäng ;)! Man kan ju iaf säga att Lyxa hade en jättefin rakriktning, jättefint utsändande och tänkte relativt rätt vid brytpunkten. Vårt allra största problem är om hon flyter iväg i trav på saktasträckan, bryter hon inte av tillräckligt mycket så hon kommer in i trav istället för skritt eller passgång, så har jag inte en suck att hänga med och schwoosh så är hon med sitt långa travsteg utanför gränserna. Så det kommer bli nolltolerans på trav :).

Mathilda kommenderade oss i skallet, och Lyxa skällde med jättefin intensitet och var inte alls så känslig för TL’s kommandon utan skällde rätt över dem :D! Det som var surt här var att hon har börjat rotera :P! Hon sitter alltså tungt på backen med rumpan, men skallet med tillhörande studs får henne att vrida sig! Jag har inte noterat sådan rotering förut när vi tränat, så förhoppningsvis kommer det bara krävas ett par pass för att få henne att sluta upp med det ;). Som Mathilda sa, det är ett förbannat bra skall, så det hade varit surt att få massa poängavdrag pga rotation!

Vi gjorde även platsliggning med skott, bara för att checka av. La Lyxa ca 20 m från Jonna som sköt och tog två synliga skott och två dolda skott. Som vanligt inte några problem överhuvudtaget för Lyxa trots att det var första gången med skytt så nära, SÅ SKÖNT!

Avslutade med lite inkallande med stå och ligg på 75 m där Lyxa gjorde ett jättesnyggt ställande men HELT hade glömt av vad ligg betydde utan bara rusade rätt fram. Smart hund ;). Gjorde även stegen ett par gånger, där hon har grymt bra övergång och nedgång där hon noggrant trampar på varje steg, men missade ett steg på uppgången. Onödiga poäng bort för ett sånt beteende, så stegen ska vi åka och köra lite mer känner jag.

JÄTTEBRA träning där jag fick fram bra info om vad vi behöver träna mer på :)! Så skönt med jättebra, duktiga träningskompisar som hela tiden bollar idéer fram och tillbaka, GULD!

Träning Ale BK 049 Träning Ale BK 068

Bästa Jonna och Mathilda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s