Tre dagar hund (bruks, lydnad, agility, kennelträff, Nu Jävlar…)

platsligg

Syskonen Lyxa, Lycka, Elit, Kiwi och Kan <3. Foto: Emelie

Shit, jag är helt slut som artist efter den här helgen, vilka suveräna dagar jag har haft :D! Varvat både kennelläger och första träffen med bruksträningsgruppen Nu Jävlar (bästa namnet ever 😉 ) för Anders Kjernholm, tre härliga dagar med hundinriktning :).

I fredags åkte vi vid lunchtid bort till Emelie, och kom perfekt i tid till att de andra kom tillbaka från promenad och skulle börja träna. Det delades upp i två grupper (lydnad/agility) och jag var lite flytande däremellan ;)! Det var stekhett så jag såg till att köra korta pass och varje chans man fick så sökte man upp den lilla skugga som fanns.

20130726,1

Jag och Lyxa fick första passet kört gruppmoment (jättefina i stekande sol), saktagående och kontaktfält på bommen. Sen paus.

20130726,3

Lyxa och lillebror Melvin

Sen körde vi ett renodlat agilitypass, där Lyxa var väldigt grym :). Körde 2 korta kombos. Första renodlade hopphinderkombon med staket satte hon helt felfritt! Nästa kombo med hopp-ahinder-slalom med ingång fr klockan (typ) 2. Missat kontaktfält en gång, och fel slalomingång (port 2) en gång, annars super! Jättesnygg slalom även när jag gjorde ett bakombyte för att testa. Nöjd :)!

Sen var det lunchpaus, och jag och Lyxa åkte hem så jag fick mat och Lyxa fick bada och vila lite. Sen så var det på´t igen, denna gång ut i skogen för att spåra :)!

20130726,5

Mina spårläggare traskar iväg ;)!

Lyxa fick tre upptag (med kort spårsträcka efter) där jag inte visste åt vilket håll det gick. Liggtid ca 1,5-2 timmar på dem. Hon tog spåren så snart hon kom i kontakt med dem, det första i bakspår och de andra två i framspår. Det ger mig förhoppningen om att vi på elitspåret iaf ska komma ut ur upptagsrutan (man har ju bara 3 min på sig, misslyckas man då får man ju åka hem 😛 ), sen om det blir bakspår eller ej får bli en mindre sak att bry sig om ;). Riktigt nöjd med hur hon jobbade i upptagen, hon jobbar sig snyggt utåt och verkligen letar aktivt efter spåren och ger sig inte förns hon kommer på det!

Lördagen tillbringades på Alfa Hundcenters appellplan och kurslokal. Vi är 6 ekipage som under hösten ska ha ett gäng träffar för Anders Kjernholm. Vi är en härlig blandning av människor med olika erfarenheter (allt från första brukstävlingshunden till SM-vinnare med typ 50-talet cert bakom sig) och olika raser, men alla med väldigt hög lägstaivå och jag tror att det kommer bli SÅ bra, roligt och lärorikt :)!

Första rundan körde vi igenom fria följet med alla, som avcheckning utan någon vidare uppvärmning. Jag och Lyxa fick beröm för vår fina helhet, språngmarsch och hur jag förde Lyxa självsäkert och tydligt med pondus (fast kanske liiiite intimiderande för omgivningen 😉 ), och fick en förbättringsförslagslista (som jag håller med om 🙂 )

  • Lite luftigt ibland
  • Extrasteg från mig i vändningar till halt som ska bort
  • Tighta upp heltom så jag går på samma linje tillbaka (sluta anpassa mig efter Lyxa)
  • Akta mig för sneda sättanden
  • Lite mer detaljarbete på stegFF och vändningar

Så här såg det ut:

Våra andra träningspass så valde jag att köra enbart framåtsändande, eftersom det är det momentet vi behöver mest träning på (det och uppletet är ju just nu våra två svagaste delar i brukset, inte bra :P) och ville ha lite nya infallsvinklar samt en riktig grupp. Första passet kom med på film, sedan sa kamerans batteri god natt ;). Synd, eftersom det sista passet blev riktigt bra! Men detta första blev helt OK det med :).

Vi experimenterar fortfarande med lite olika metoder och belöningsplaceringar för att få till förståelsen bra för avsaktning och få till ett bra tempo på saktasträckan. Det kommer ta tid, men jag tror att det kommer bli riktigt bra i slutändan! Den här tävlingssäsongen får bli lite av en testperiod och se vad som håller och vad som faller :).

Det blev en lång dag (var nere 10 och var på väg hem runt 20), så när jag kom hem var det EXTRA lyxigt att komma hem till färdiglagad middag och ett glas av iskallt favoritvin…

20130726,6

Idag var det tillbaka till kennellägret som gällde, nu startade vi upp kl 9,30 och tog oss ut i skogen för att lägga spår. Under det här träningspasset så lyckades jag gå vilse inte bara EN utan TVÅ gånger! Första gången när jag la ut lillebror Kans spår, andra gången när jag gick med i det för att Camilla inte skulle gå bort sig… :P! Sorry Camilla!

Lyxa fick ett upptag (framspår) och sen sitta i bilen medans vi (försökte) ta ovan nämnda spår.  Efter det fick hon ett upptag med efterföljande spår. Här var det rätt lite hjärna i upptaget, fick skicka om henne en gång och sen så blev det bakspår. Vi fick in alla pinnar+slut, men det var lite för mycket snurrande i spåret för min smak. Blev lite bitter, men efter brunch på kaffe och kladdkaka så kunde jag se till det bra pinnarbetet hon gjorde i spåret + att hon tog mig från A-B. Men det bästa jag tar med mig är att jag hela tiden visste när hon var rätt och när hon bara snurrade :). Känns tryggt!

20130728,1

Lyxa tog en mikropaus under fikat. Hon var nog allt lite trött hon 🙂

Efter fikat blev det lite träning till (det var bara jag och Jonna med syster Lycka som var tuffa nog att stå emot spöregnet som kom och träna ändå 😉 ). Det blev skall, kryp, inkallning med stå och ligg, slalomingångar, kontaktfält på balansbommen, ruta, helt om-svängar och gruppmoment. Ett riktigt bra träningspass!

20130728,2

Sittande i grupp i spöregn med Lycka

Så för att summera det hela: GRYM helg :D! Och det bästa är… vi har en hel veckas semester kvar :)!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s