Simträning

Andreas tog ut Barney för lite egentid med promenad och rallyträning. Då tog jag med mig resterande flocken ut på sjön för att simträna Lyxa lite :).

20130802,1

Idag gjorde jag första sträckan extra lång, för att hon skulle få ta ut sig lite mer. Här fick hon simma 440 m/11 min. Efter detta var hon tillochmed lite flåsig när vi kom fram till vår pausplats :).

20130802,2

Här blev det ett par minuters paus, sen körde vi en sträcka till på 240 m/6 min till vårt nästa pausställe. Här fick snusrarna komma in på land och sträcka på sig lite och plaska i vattenbrynet, medans Lyxa simmade i cirklar ute i vattnet (inte lika trött som efter första sträckan alltså 😉 )

20130802,3

Sen åkte vi tillbaka till startpunkten, vilket gav Lyxa en sammanlagd träning på 980 m/24 min. Duktig tjej!

För övrigt, en liten titt i kalendern förut berättade för mig att det nu är nästan exakt 63 dagar sen beräknat höglöp för Lyxa, ergo så skulle hon ha valpat typ NU om jag hade parat henne detta löp.

Och det skönaste är att det märks inte ett enda dugg på Lyxa. Hon förändras inte nått i personlighet eller träningsvilja vare sig under löp eller skendräktighetstiden, och det är sååååå skönt!! Under hennes två första löp ville hon ju bara ligga och myyyyysa istället för att göra något annat (jag kan ju säga att jag hade lite panik där när min träningshund förvandlades till en sällskapshund och soffpotatis 😉 ), men de efterföljande löpen har jag inte märkt någon skillnad alls. Otroligt gött! Jag läser och hör om så många som har problem med stora personlighetsförändringar på sin tik under både löp och skendräktighet, och jag tackar gudarna att Lyxa inte är sån! Hade varit lite svårt att träna och tävla med en sån hund, och jag hade inte heller velat föra sådana gener vidare….

Nu blir det nog snart en sväng in till stan, det suuuuuuger i hundprylsshoppingtarmen :)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s