Hett som attan

Just nu är det runt 30 grader utomhus! Andreas är iväg och spelar fotbollscup med arbetskamrater, en bit bort från huset har ett par hundra samlats för att genomföra Horla Triatlon…. Och jag och hundarna tar lite glass och ska ta en siesta inne i soffan med AC:n på högsta sprutt ;)! Ska vi göra något mer aktivt idag så får det allt vänta till senare ikväll!

 

Igår eftermiddag åkte jag, Andreas och Smalis in till stan. Smalis skulle få prova ut en ny sele, och så fick han hänga med och få lite egentid samt ett litet flanerande i stan. Det var spännande sa den lille skogshunden som inte alls är van att vara inne i centrum, men han skötte sig så fint så :)!

20130802,5

Smalis på Kungsgatan

 20130802,6

Smalis får välja ben inne på Pias Hund & Fritid

Jag älskar att shoppa hundsaker! Får alltid lägga band på mig så jag inte köper en av allt ;)! Igår fick vi stannat vid tuggben, en pipleksak, en grön Hurttasele till Smalis och en rosa flytväst till Lyxa. Flytvästen kommer från Baltic och är lite längre i ryggen än den hon hade från Dogman. Jag inbillar mig att den sitter bättre och har bättre funktion pga sin längd, men det kan lätt vara så att jag köpte den bara för färgens skull… ;).

20130802,7 20130802,8

Här är västen bara påsatt hafsigt på Lyxa och har inte blivit inställd efter henne.

På kvällen körde jag och Lyxa iväg och tränade, och vi fick till ett superpass i den 23 gradiga hettan (kl 20 på kvällen) och den extremt höga luftfuktigheten. Kändes helt tropiskt och kladdigt :P!

Vi fokuserade på två moment/delmoment som går lite knackigt på tävling; rutan och höger dirigeringsapport.

Vänster dirigeringsapport tar hon alltid en helt perfekt vinkel till, men till höger så viker hon nästan alltid av in till mittenapporten. Hon kan vika in när som helst på sträckan, antingen direkt från kon eller när hon är nästan framme vid den. Så igår ville jag punktmarkera dirigeringen och försöka få henne att fatta att man INTE får bryta av sin vinkel utan ska fortsätta hela vägen ut! Jag kan omdirigera henne grymt bra, även om hon står på mittenapporten, men jag vill inte BEHÖVA omdirigera utan att hon ska gå direkt rätt ;)!!

Det blev ett lite konfliktfyllt pass, men ett BRA sådant! Jag fick sagt till henne vad jag INTE ville att hon skulle göra, och fick berömt massor när hon gjorde så som jag ville. Duktig tjej som kämpar på och tänker! Och som grädde på moset, återigen är ALLA konskick under passet i galopp :D!

I rutanträningen blev jag överlycklig, hon var nära att gå på störningen men tänkte till och valde rätt :D! Gjorde ett skick efter ett gäng dirigeringsapporteringar, och ett skick det allra sista vi gjorde på hela träningspasset, så det skulle gå lite tid emellan och för att hon skulle ha lite mer kedjekänsla än om jag hade jobbat på rutan helt separat. SJUKT bra jobbat av henne, hoppas att vi är på väg att lösa den här knuten nu :)!

Vi la även in lite bruksträning med skall och kryp. I krypet testade jag en liten annorlunda approach, och la henne ner, flyttade mig ett par steg från henne så vi stod nos mot näsa, och lät henne krypa till mig. Detta dels för att jag ville se hur kryptekniken såg ut (superfin!) och för att jag ville testa om krypet är situationsbundet eller om hon förstår själva kommandot kryp även när hon inte har fått momentrutiner och inte heller är i utgångsposition. Uppenbarligen gjorde hon det ;).

Skallet börjar bli bättre och bättre, rotationen/studset har minskat (ska börja experimentera mer med belöningsplaceringen igen) och själva skallet är fint och intensivt.

Allt som allt ett riktigt bra pass!

 

En reaktion på ”Hett som attan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s