Fina träningsdagar!

Semestern är slut och nu är det kontorsråttetider som gäller igen ;)! Upp innan 6 och iväg till jobbet. Efter bara ett par timmar kändes det som att jag aldrig haft semester :P! Men jag klagar inte (så mycket 😉 ), rutin och struktur är bra för mig, och i slutet av månaden när lönen kommer är det allt värt det :).

Jag och Lyxa håller på att mentalt ställa in oss på elitspårsdebut på lördag (och elitlydnad på söndag, men den är inte lika pirrig/viktig 😉 ). Detta ska vi göra genom träningspass med korta, peppiga sektioner där vi inte KAN komma i konflikt utan Lyxa ska känna sig superduktig hela tiden :).

I söndags for jag och Lyxa till Lerum BK, där vi körde två peppiga smaaaala uppletskorridorer (en ca 5×70 på åker och en ca 10×50 i skog) med ett föremål i. Jag fick precis det utförandet jag ville ha, full satsning ut, aktivt sökarbete och full sprätt in när hon hittade föremålet. Glad och peppig hund och mycket glad och nöjd förare :)!

Sen åkte vi och tränade med Jonna och Git. Jag och Lyxa fokuserade på framåtsändandet som är vår akilleshäl just nu, helt klart vårt sämsta moment! Det största problemet (har ett par stycken här 😉 ) är att Lyxa efter brytpunkten inte kommer ner i ett långsamt tempo, utan tar lååååååånga travsteg och swish är utanför gränserna :P! Annars så får hon bättre och bättre delar i momentet, även om momentet inte håller bra än. Det KOMMER BLI bra, men är inte bra än. Så det kommer bli ett försökt till quick fix till tävlingen, sen tänka mer långsiktigt efter det.

Vi fick även tanke – och kommenderingshjälp i skallet och pillade lite med belöningsplacering osv för att få bort rotationen. Fick framsteg där som kändes bra, detta ska också bli ett bra moment!

Avslutade med en 5 min dold plats som blev lugn och fin som vanligt :).

lyxasommarlat

 

Igår tog jag och Andreas en timmes promenad med alla hundar direkt efter jobbet, sen for jag och Lyxa direkt iväg till Emelie för att träna med henne och Elit. Snälla kennelmamman hade också gått ut två upptag till mig och Lyxa, så vi började med dem :). Lyxa gjorde ett SUVERÄNT snyggt jobb i de lite kluriga upptagsrutorna och tog toppensäkra framspår, HÄRLIGT! Nu blir det INGET mer spårarbete what so ever i veckan, nu ska vi leva på den här känslan fram till tävling ;)!

spårslutEmelie och Elit i spårslutet, efter en ”mindre” insnärjningsfadäs med linan där Emelie nästan fick benet kapat… 😉

Efter duktigt spårarbete av hundarna åkte vi tillbaka till planen och började med gruppmomenten. Jättenöjd med Lyxa som i sittande i grupp klarade av att sitta kvar blickstilla trots att ”gamla mamma” efter en minut kallade in Elit! Det är SVÅRT för Lyxa som är galen i Emelie, så det var suveränt bra gjort :)!

syskonplatsPlatsliggning med fina systrarna!

Det blev ett riktigt bra träningspass med superkänsla! Exempelvis så hittade hon till rutan på första försöket trots konstörning. Igen bågnade hon ut mot en av konerna, men kom på sig själv och rätade upp sig (bibehöll galoppen hela tiden) och sprang in i rutan. Andra lyckade förstaskicket i rad på träningspass, det gillas!

Sen körde vi en tävlingsmässig dirapp med endast högerapport (återigen, Lyxa SKA inte kunna misslyckas den här veckan 😉 ), ett riktigt fint skall, ännu bättre helt-om vänster (håller på att tighta upp dem och få mer snärt, jag ska bara få till mitt kroppsarbete lite bättre så blir det finemang!) och så lite träning på bommens kontaktfält. Korta, koncisa träningspass med suverän känsla, perfekt!

 

En reaktion på ”Fina träningsdagar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s