Godkänd elitspårsdebut!

Idag var det elitspårsdebut i Falköping :D! Klockan 5 var det uppstigning (olidligt på en helg, tur att det var för en rolig sak 😉 ) och samling i klubbstugan klockan 7 för lottning. Jag drog till med startnummer 2. Efter lottdragningen åkte startnummer 1-11 i karavan ut till spårmarkerna.

Jag kan ju säga att jag hade rejäla tävlingsnerver när vi stod och väntade på att bli påsläppta ;)! Domaren skrattade när han kom fram till oss, ”och nerverna är under kontroll ser jag?!” sa han det första han gjorde ;).

Min värsta farhåga var att det skulle strula till sig i rutan, att Lyxa inte skulle hitta spåret och att det enda vi skulle få göra var att lalla runt där i tre minuter och sen få åka hem ;)! Men varför oroar jag mig?! Lyxa gick spikrakt och säkert ut i den rätt snåriga rutan och tog spåret som låg i bakkant vid första träff på det :D! Tyvärr gick hon ut i bakspår, men det struntade jag i där och då utan jag bara vände henne och tänkte ”YES! Nu är vi på väg!!”

Debut Elitspår 006

Lyxa på väg ut i upptagsrutan

När vi kom ut på spåret kände jag mig HELT trygg med Lyxa :). Hon visste PRECIS vart vi skulle, jobbade jättefint och säkert med alla vinklar och kändes helt super! Jag tittade knappt på henne under hela spåret då jag koncentrerade mig på att försöka hålla mig på fötter (och göra ett icke fruktsamt försök att spana efter naturpinnar 😉 ), men jag behövde jag inte heller göra för jag kände i linan hela tiden att hon var på rätt väg!

Jag tror vi missade en pinne rätt tidigt i spåret, för efter att den första pinnen apporterades in så rullade det på, jättefina apporteringar av Lyxa. Vi hittade slutpinnen på tiden 25 min och kom i mål med 6+slut :D! Det gav oss 7/7 på upptag och 9/9 på spår.

Debut Elitspår 016

Genomsvettiga och glada åkte vi tillbaka till klubben, där det blev en timmes väntan och återhämtning innan platsliggningen. En suverän platsliggning där alla 10 hundar låg som ljus och belönades med 10 rätt igenom :D!

Inför lydnaden så hoppades jag främst på att få till poäng på två moment som vi jobbat med; skallet och framåtsändandet! Och det lyckades vi verkligen med, blev SÅ glad :D! Att vi sen fick dumma neddragningar på våra två trumfkort FF (jag trampade på Lyxa TVÅ gånger :P) och inkallning med stå och ligg (Lyxa tog i för mycket i ställandet så det blev ett sättande istället 😛 ) var ju inte med i planen precis ;). Men men, allt kan hända på tävling!

Poängraden blev som följer:

FF: 9/8.5
Inkallning: 8/8
Framåtsändande: 8,5/9
Kryp: 9/10
Skall: 9/8,5
Metall: 10/10
Tungapport: 8,5/9
Hopp: 10/10
Stege: 8/9

Och så här såg det ut:

Vi hade en JÄTTEFIN känsla i lydnaden (minus mina dumma feltramp 😉 ), och det blev inte sämre av att under resten av dagen kom mängder av människor fram och berömde, berättade hur fint det var, vilket fint samspel vi hade… Det var så jag rodnade! Bägge domarna kom fram var för sig och berättade hur härligt det var att se mig och Lyxa på planen, sånt värmer!!

Sen så kom då uppletet…. Epic FAIL kan man väl säga där :P! Lyxa kändes helt pepp på uppvärmningen, på väg in till rutan… Sen var det inte så många mer rätt ;)! Hon kom i stort sett inte bortanför hälften av rutan hur mycket jag än försökte, hon verkade totalt ha glömt av vad upplet hette :P!

Debut Elitspår 037

Så där spenderade hon mesta tiden i rutan, med ett oerhört intelligent uttryck :P!

Hon hittade ett föremål som låg nära i högerkant, och sen hade jag sån OTROLIG tur att på det allra sista försöket till skick som jag sände ut henne på (på vänsterkanten) så verkade det som att det klack till i hjärnan på henne och hon drog ut på djupet och hittade en pryl till :D! Det gjorde ju inget för poängen (en fet nolla 😛 ), men jag hoppas att det kan ge henne en bra minnesbild till nästa gång!

Men trots detta misslyckade upplet så lyckades vi ändå skrapa ihop 515,75 poäng, endast 4,25 poäng från certpoäng :D! Det kombinerat med den fina känslan vi hade både i spåret och på lydnaden gör att jag ser det som en extremt lyckad debut som jag är supernöjd över!

Härliga Lyxa, fan vad det är kul att vara i team med dig!!

Debut Elitspår 054

Hon som numera kan tituleras KORAD LP1 LP2 LP3 SE LCH MiVinna’s Auralux sphIII :D!

4 reaktioner på ”Godkänd elitspårsdebut!

  1. Får nästan en tår i ögat här! 🙂 Ni är sådana inspirationskällor du och Lyxa! Skulle gärna sett detta live och hejat på! Skaffa den där husvagnen nu så ni kan tävla lite elitspår här i Värmland 😉 Grattis igen till den finfina debuten! 😀

    • Åh tack för det Anna :D!

      Vänta du bara, när Lyxa är tillbaka i form efter den planerade kullen så ska det BANNE MIG bli husvagn och bland annat Värmlands-turne! Jag ska tävla ÖVERALLT i Sverige ;)!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s