Uppskärpt väder

Sicket galet väder det varit idag! Under hela dagen har det bara åskat, blixtrat, tokhaglat och störtregnat. Helt galet!

Som tur var så bröt vädret upp runt 19, så jag kunde ta mig ut och träna lite med Lyxa. Regn gör mig inte så mycket att träna i (även om störtregn inte tillhör mitt favoritträningsväder precis :P), men åska VÄGRAR jag att träna ute i! Jag har tillräckligt mycket respekt/rädsla för åska och blixt för att våga mig på det :P!

Vi fick till ett gediget bra pass idag! De två lydnadsmoment som strulat mest (ruta och dirapp höger) satte hon grymt fint även med svårigheter (konstörning på bägge momenten). Fin galopp i alla konskick också! Utförandet av rutan fick mig att bli jublande glad, hon satte det på första försöket (vänsterruta) och lika bra när jag gjorde ett rutskick till i slutet av passet (högerruta). Hoppas att träningen och mitt bytta kommando kan ge resultat på tävling! I dirappen så tänkte hon SÅ snyggt och hade jättefina vinklar till höger (och vänster) varje gång!

Hon gjorde även ett fint och peppigt platssittande, bra fjärr, linjetag/miniupplet som var bättre än dåligt (men sämre än bra), jättefint ”inramat” skall (tillrättalägger miljön så hon inte ska kunna rotera), bra heltom vänster och apsnyggt ställande i fart.

Det enda vi hade problem med idag var när jag tyckte att Lyxa skulle lyssna på mina kommandon i zätat även när vi kom från ett full-fart-moment. Där diskuterade vi lite, gjorde om, peppade upp ordförståelsen och fick sen till ett gäng bra zätan med alla skiften korrekta.

zäta11

Skiftesträning från i våras

Avslutade kvällen med en promenad med alla fyra hundarna och Andreas. Och jag säger då det, hade det inte varit för att det blev mörkare på kvällarna, så hade hösten varit min absoluta favoritårstid!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s