305,5 poäng!!

lyxa 305,5 poäng

Idag gjorde vi det!! Idag höll vi ihop utan några (större) missar eller nollor! Idag hade vi en FANTASTISK känsla rätt igenom! Idag fick vi visa även poängmässigt hur bra vi kan vara :D! Jag har drömt om att kunna knäcka 300-poängsgränsen, och nu har vi gjort det :D!!

Kvällstävling på supertrevliga Bollebygd BHK (alltid lika trevliga funktionärer och det flyter alltid på så bra) där jag och Lyxa och ett ekipage till startade eliten. Redan när vi kom dit kände jag att känslan var bra, Lyxa var taggad till tårna (nog den allra första tävlingen där jag fått jobba dämpande för att hålla henne samlad, det var som att ha en frustande ånglok vid sidan :P! ).

Började bra med dubbla tior på gruppmomenten, och sen gick det bara uppåt! Känslan går inte riktigt att beskriva, det var verkligen den där bubblan man pratar om! Som vanligt så tittar jag aldrig på vad domaren ger för betyg, men känslan sa att det borde vara hyfsat. Lyxa gjorde precis vad jag bad henne om, vi hade ett gött flyt i fotgåendet, alla skiften rätt i zätat, inkallningen kändes bra…

….och så kom rutan. SÅ som jag bävar för denna ruta. Men idag hade jag inget att bäva för, hon satte den KLOCKRENT!! Sjukt bra konskick, sjukt bra sändande till rutan, jättebra stannande på mitt kommando och HON STOD UPP ända tills jag sa ”lägg”!!! Vilken jävla triumf!! Och att direkt från den rutan gå till dirapp som hon sätter KLOCKRENT även den… ja jävlar ja!! Vilken känsla!!

Hopp metall fick mig att svettas lite, för jag tänkte fel och sa att jag ville ha den lilla apporten. Jag tänkte ju inte på att det finns TRE storlekar på apporter, så när TL räckte mig den bakom ryggen och jag kände den i handen så tänkte jag bara ”men vad fan…?!?!”. Det var ju papillonstorlek på den! Och när jag sen kastade den så att den studsade snett så svettades jag än mer ;). Men SuperLyxa bara löste det, galant!

Sen kom det småmissar i de två sista momenten. I vittringen gjorde hon en supersortering (gick skitsnyggt från höger till vänster och plockade rätt pinne vid första kontakt) men tyvärr kom den dåliga farten in tillbaka, och i fjärren gjorde hon en SÅ FIN och peppig fjärr, men kom tyvärr fram lite. Det kostade oss 1,5 samt 2,5 poäng på de momenten, men vad gör väl det i det stora hela?! Även i de ”misslyckade” momenten var delarna SUPERFINA och attityden hos Lyxa var GRYM!!

 

 

Och som grädde på moset, de fina kommentarerna man fick efteråt! Från massor av tävlande i de andra klasserna, från min mottävlare i elitklassen, när skrivaren i elitklass kommer fram och säger ”det är inte ofta den här domaren blir mållös, men det blev han idag”, och när TL på prisutdelningen säger ”jag HOPPAS att ni såg dessa inne på planen, för det är inte ofta man får se sånt!”. Mitt hjärta bubblade över av stolthet!

Det här var – både poängmässigt och känslomässigt – vår absolut bästa tävling hittills! ALLRA BÄSTA SUPERLYXA!!

lyxa 305,5 poängpris

14 reaktioner på ”305,5 poäng!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s