Vilken helg!

Det har verkligen varit en suverän helg :D! Jag har fortfarande inte riktigt smält vår fullträff på lydnadstävlingen i fredagswow vilken känsla!

Men på lördagen laddade vi om och växlade till brukslydnad, då vi träffades i bruksträningsgruppen Nu Jävlar igen. På teorin/fikat pratade vi om målbilder och hur man ska formulera sina träningsmål på ett positivt sätt, hur man kan påverka sig själv och omgivningen, uppgiftsmål för föraren under tävling, triggers för att få tillbaka fokus om man tappar det och annat viktigt.

Sen åkte vi ut till träningsplanen och körde. Vi började med en kedja på tre valfria moment. Jag valde inkallning med stå och ligg – tungapport – hopp.

Jag är väldigt nöjd med inkallningen, tycker att tungapporten var helt acceptabel och att hoppet var kass ;)! Så där fick jag direkt två saker att punktmarkera: energi och tryck i främst hoppet men även tungapporten.

Det senare jobbade vi med i ett av våra pass under dagen och jag blev riktigt nöjd med resultatet:

Kommer fortsätta att jobba så här för att förstärka och bibehålla peppen på tungapporten, så får vi se om vi kan lyckas få till galopp med 4 kg även på tävling. Jag kommer att sträva efter det, men inte kräva det :).

Vi fick även till ett pass med ingång på plan/störningsträning/transporter. Jag har slarvat med detta och därför fått Lyxa att bli lite fladdrig och ofokuserad i dessa sektioner. Men det var skönt att se att det bara tog ett par belöningar innan jag fick upp fullt fokus trots att jag gick bl.a ”ipo-style” runt de andra, mot hinder osv. Från detta gick jag även in i en kort kedja med mer fokus på transporter än själva momenten (även om jag blev rätt nöjd med utförandena på momenten med 😉 ):

Jag ska absolut lägga lite mer tid på transporter i höst/vinter, för visst ser det så jävla mycket mer läckert ut med en hund som går med fullt fokus även mellan momenten! Och det verkar inte som att det kommer vara allt för svårt att få upp det så på härliga, peppiga Lyxa så det kan vara värt att lägga lite krut där!

kamplyx

ToppenLyxa, vad du är kul att träna med!!

Efter en rejäl heldag slutade vi med en 5 min platsliggning, där Lyxa låg med hakan i backen hela tiden. Toppen :).

Sen var det bara att åka hem och ta en lugn kväll med ett glas vin och titta på Andreas och Smalis agilitylopp från dagen! De var ju kaxiga nog att åka iväg till Kungsbacka helt själva och tävla igår :D. Som tur var fanns snälla Elin på plats och ställde upp som filmare, tack för det! De gjorde ett lopp som tyvärr blev en disk pga fel i slalomen, men det fanns jättemycket fint i loppet, ex slalomen (innan Smalis smet ur den 😉 ), farten och följsamhet! Duktiga killar!

 

Och idag var det dags för mig och Lyxa att ta oss till Kungsbacka och tävla. Vi började med ett agility 2 lopp som jag blev riktigt nöjd med!

 

Jag skötte mig rätt så bra som handler och visade Lyxa bra genom banan. Jag missade bara stort på ett ställe när jag mellan tunneln och a-hindret tappade att plocka in Lyxa så hon gick rakt ut ur tunneln och var på väg till slalomen, jag borde ropat på henne redan när hon var inne i tunneln och även tagit opp min plockarm för att svänga henne mot mig direkt när hon kom ur tunneln. Jag fick ju tag på henne och skickat henne över a-hindret, men den vobbliga vägen hon fick (och det faktum att jag inte har tränat kontaktfält riktigt så bra som jag borde 😉 ) gjorde att Lyxa inte fick tillräcklig kraft att göra kontaktfältet korrekt och femfelaren var ett faktum (även om det var sååååå nära att hon klarade det)

Men jag blev så SJUKT nöjd med hur hon tog balansbommen, GRYMT snyggt! Hoppas att det kontaktfältsbeteendet börjar sätta sig lite hos henne! Hon var ju även väldigt duktig på gungan och i slalom… ja över hela banan faktiskt :D! Och det är gött att se att det finns potential att snygga till tiderna med upp till någon/några sekunder om jag får henne att svänga bättre (främst efter långhoppet och då mellan tunnel-a hinder), och då hade vi ändå tredje bästa tiden i klassen :D! NÖJD!

Sen ska ni få se på hopp 2 loppet också…. även om jag helst vill glömma det för att jag var en VÄRDELÖS handler där ;)!!! Men men, man ska inte bara visa/prata om det som går bra :P!

Stackars Lyxa som har en sån kass handler :P! Duktiga, fina AgilityLyxa! Men vi är ju glada i alla fall även om jag suger ;)!

4 reaktioner på ”Vilken helg!

    • Tack :D!

      Haha, vi får väl se hur det blir med SM, först och främst ska vi ju lyckas hålla tillräckligt bra standard för att kvala på riktigt ;). Sen så kommer det ju en valpkull snart förhoppningsvis, och där får ju återhämtningen ta den tid det tar <3!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s