Gör det dåliga bättre

Igår kväll åkte jag och Lyxa iväg för att träna med Emelie och Elit. Detta pass hade jag planerat att faktiskt träna på det vi inte är så bra på (det är ju annars väldigt lätt att bara träna på det som man kan rätt bra eftersom det ger en så bra feeling att lyckas 😉 ), och jag höll mig rätt så bra till den planen :).

Vi tittade på fart tillbaka i vittringen, vår stora stöttesten i detta moment. Lyxa hade lite extra svårt att sortera igår eftersom det val Emelie som tagit i de andra pinnarna (Lyxa är gaaaaalen i sin gamla matte 😉 ) och kunde ta både en och två nosningar över alla pinnar, men rätt pinne kom in hela tiden och ett par gånger gjorde hon en säker sortering. Vi hade extra lång sträcka fram till pinnarna för att främja farten tillbaka (ca 15-20 m) och alla gånger utom en kom Lyxa tillbaka i galopp. En gång var extra snyggt, för då hade hon först varit tveksam i sorteringen, men grep rätt pinne och kom ändå tillbaka i galopp (hon har haft lite svårt för att koppla på galoppen om hon varit tveksam innan). Duktig tjej!

vittring

Sen analyserade vi även fjärrdirigeringen lite. Det skifte som ställde till det mest på tävlingen som gjorde att hon flyttade fram var faktiskt stå-ligg, där hon tappat fällknivstänket och istället trampade om framåt med baktassarna. Så nu jobbade vi lite med externbelöning framför för att få tillbaka lugnet lite i skiftet, och även tekniken i de andra skiftena.

Först nu känner jag mig bekväm att gå in och pilla mer i tekniken i fjärren, när vi fått upp sån pepp och glädje i själva momentet igen! Perfekt nu då att vi går mot höst, fjärrteknikpass är ju suveräna att köra inomhus i vardagsrummet ;).  Ska även fundera på eventuellt kommandobyte.

Vi fick även till kontaktfältsträning på bommen. Bättre än dåligt men sämre än bra, som jag brukar säga ;). Flera träffar, något avhopp utan träff, några nedgångar med för mycket broms och nån med fint beteende. Som vanligt lite väl varierande, men vi kör på. Ska ta tillbaka lite RC-tänk med nedgången nedlagd på marken för att få till lite mer ”galoppera hela vägen”-tänk.

Sen fick vi även kört lite fotgående, helt om vänster, runda pinne med vittringspinne i munnen, och så lekte jag lite med krypet med att testa att lägga henne på olika avstånd och be henne krypa till mig :). Det tyckte hon var kuuuul!

Så allt som allt en riktigt trevlig träningsdate, trots att vi var tvungna att ta tag i de svagare delarna vi har ;)! Men tyvärr är det ju så: Det man inte tränar på, det blir inte bättre!

flåslyxDuktig flåsig Lyxa!

4 reaktioner på ”Gör det dåliga bättre

  1. Så fin hund och så inspererande blogg du har. 🙂
    Tänkte fråga var du köpt dina tränings byxor för skulle med vilja ha sådana då verka va bra att ha när man tränar med hund. Lycka till med träningen ni är ett sånt fin team 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s