Fortsättningsklassdebut med Homer

Idag åkte jag och Homer till Kallebäck för att debutera i rallylydnadens fortsättningsklass :)!

De första 10 minutrana när vi kom till tävlingsplatsen så hade Homer fullt upp med att säga till, skälla ut, morra och ha sig. Men efter att ha vänt hans känsla med lite köttbullematande och han klarat av att hänga med in i sekretariatet och anmäla oss, så slappnade han av och skötte sig sen formidabelt :D!

rallyhomer3Lille världspolisen ;)!

Mitt hjärta svärmar över av glädje när han blir så lugn och trygg i miljöer, inte bryr sig nått om hundar som kommer kors och tvärs, kan ha hur många hundmöten som helst på nära avstånd och ändå går på slakt koppel med ett ”leende på läpparna” och tycker att det är superkul att vara med! Ingen som inte haft en reaktiv hund förstår nog vilken seger och glädje det är i sig självt när det bara är ”lugna gatan”, men ni andra vet vad jag pratar om! Att ha fått sin hund till att vara så lugn och trygg att han bara kan sitta i knäet på en och spana ut bland de andra deltagarna utan att vare sig panikskälla eller stressa upp sig, det är SÅ underbart!

rallyhomer4Spanar in konkurrensen 😉

Sen var det dags för banvandring, och det var oerhört bra för mig som är i stort sett totalnovis på rallylydnad (satt i förmiddags och läste igenom regler och skyltar 😉 ) att få gå med domaren (Martina Eberhard) och höra hur hon tänkt sin bana och hur hon ville att man skulle agera på den. Riktigt nyttigt!

Efter banvandringen tog jag och Homer en liten tur och tränade lite på några av de skyltar där jag trodde att vi skulle få mest problem, typ läggande under gång (skylt 125), sitt-stå-gå runt (skylt 205) och heltom vänster – hund höger (skylt 127). Homer var superpepp och jätteduktig, riktigt stolt och glad blev jag :)! Det är så KUL att ha hittat något som Homer kan ha som sin grej, och som vi bägge två tycker är skoj :D!

rallyhomer1

Vi hade startnummer 16, och som tur är så var Gabbi och hennes fralla Edwin där och tävlade också, så hon var snäll nog att filma oss!

Några missar här och några missar där, men en peppig Homer med massa utstrålning och som höll ihop finfint genom hela banan med stor glädje :D! Och visst att jag tyckte att det gick rätt bra, men att vi skulle skrapa ihop 94 poäng… Det trodde jag faktiskt INTE!

Men så blev det, 94 poäng och en 6:e plats av 38 anmälda :D! Världens bäste Hooooomer :D!

rallyhomer2

Jag har redan scannat SBKtävling för fler rallylydnadstävlingar, och har hittat tre till i år som passar in i vår tävlingskalender ;)! Givetvis satsar vi på RLD F innan året är slut :D!

8 reaktioner på ”Fortsättningsklassdebut med Homer

  1. Snyggt jobbat. Och grattis.

    Känner igen det där med en hund som inte kan koppla av. Var på läger i sommar och det jag bär med mig därifrån var när Lingon la sig ner och bäddade på en filt och bara koppla av. Det var total lycka för mig att hon kunde koppla av trots att där man massa hundar och ägare som tränade runt oss men det sket hon totalt i…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s